| Bydarkcrusader a întrebat:

Buna ziua. Am facut cateva teste ADN, primul 23andme, din care reiese ca sunt 100% European. Myheritage, asemenea. Dar am platit inca 15 euro pentru coordonatele mele G25. Pe vahaduo, sunt mai aproape de Pomaci decat de alte populatii Europene.
Asta inseamna ca sunt o corcitura Euro Asiatica. Cum pot scapa atat de gandurile de inferioritate cat si de faptul ca nu sunt, tehnic vorbind, Roman? Multumesc anticipat.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Marea majoritate a populatiei lumii sunt corcituri din punct de vedere genetic.
Puri genetic pot fi doar indivizi din triburi izolate.
Asa fiind si persoanele de nationalitate romana actualmente nu pot fi pure genetic.

| johnnny123 a răspuns:

În primul rând, ce înseamnă "să fii român", genetic vorbind? Ai vrea ca absolut toți strămoșii tăi, de la primii homo-sapiens încoace, să fie născuți pe teritoriul actual al României? Statistic vorbind, este absolut imposibil.

Iar dacă mergi 20 de generații în urmă (ceea ce nici măcar nu este atât de mult pe scară istorică), din cei peste un milion de stră-stră-stră-.-bunici pe care-i ai, niciunul nu se identifica drept "român".

Și în al doilea rând, de ce ai impresia că "a nu fi român" este cumva inferior lui "a fi român"? Sunt românii vreo rasă superioară?

| cosminasimona a răspuns:

Ce te face sa crezi ca esti inferior?happy
Toti suntem Corcituri.
Moldova Nord-mainly cotropeala Ruseasca
Dobrogea/Sudul Moldovei-tatara si bulgareasca
Ardeal-clar austroungara
Oltenia-doar cotropeala
Acum spune-mi ce inseamna sa fii genetic roman?laughing

| Tnasescu22 a răspuns:

Bine ca nu esti aproape de Pomohaci.