| MikeKristian a întrebat:

Buna ziua, am fost in executare silita pentru cativa ani. Am platit totul, dar executorul judecatoresc nu a inregistrat platile, am castigat de 2 ori impotriva lui in instanta si nu am primit inca sentinta.
Astazi ma trezesc cu o scrisoare de la el cum ca doreste sa imi puna proprire pe salariu pentru acea suma desi am castigat in instanta.

Ce ar trebui sa fac?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand ai putea sa-i spui executorului judecatoresc sa se linisteasca, astfel il vei reclama la Camera executorilor judecatoresti, existenta pe langa Curtea de Apel de care apartii si vei solicita sa fie sanctionat.
Poti sa-i spui ca te gandesti sa depui si o plangere penala pentru neexecutarea hotararii judecatoresti (art.287 Cod penal).
De asemenea poti scoate de la instanta, pana la primirea hotararii, minuta cu dispozitivul hotararii si sa o prezinti la locul de munca.

| MikeKristian explică (pentru Ioandelasal):

Ce e mai amuzant e ca atunci cand am fost la executor cu dovezile ca am platit tot si am spus ca il dau in judecata a spus ca daca nu am avut bani sa platesc datoria, de unde am bani de avocat.

Multumesc pentru informatie

| romeo78 a răspuns:

În primul rând să-l faceți de râs, de rușine public prin intermediul mijloacelor media și online.
În al doilea rând, mergeți la superiorii ierarhici ai executorilor judecătorești cu toate dovezile achitării datoriei, dovezile că ați câștigat procesul împotriva sa.
Iar, în al treilea rând, dacă va ajunge să vă facă proprire, cereți decizia de proprire de la locul de muncă, apoi cu decizia definitivă a procesului câștigat de dumneavoastră împotriva lui, faceți o plângere penală pentru fals în acte oficiale, deoarece orice proprire peste o sentință judecătorească câștigată de dumneavoastră este nulă, ilegală, iar suma, sumele proprite vor trebui să vă fie restituite de executor.
Orice proprire de asemenea este făcută prin o decizie de execuție silită judecătorească.
Dar, încercați să aflați care este trecutul acestui executor, cine i-au fost părinții, cine îi asigură spatele.