| yonel_7877 a întrebat:

Am in bloc o femeie bratrana care vrea sa imi lase drept mostenire apartamentul ei. Nu are pe nimeni,e singura, iar mult numai are de trait. Apartamentul nu ajunge sa coste mai mult de 70.000 RON.
Intrebarile mele sunt:
- Cat m-ar ajunge contractul de vanzare-cumparare?
- Trebuie examinare psihiatrica inainte de semnare?
- In afara de varsta minima de 18 ani mai este nevoie de ceva?(sunt cls a 12-a)
- Dupa semnarea contractului, in caz ca se razgandeste poate sa-si ia inapoi apartamentul?(intreb asta pentru ca in urma cu 10 ani s-a certat cu baiatul ei pe tema asta, iar acesta a pierdut in jur de 10 mil din cauza ei)

Multumesc!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

La valoarea de 70.000 lei costurile aferente contractului de vanzare-cumparare sunt de cel putin 2.859, 40 lei, compuse din:
-extrasul CF pentru autentificare - 40 lei.
-impozitul pentru venitul obtinut din transmiterea dreptului de proprietate, 2% din valoare - 1.400 lei;
-onorariul minim al notarului public - 1.060 lei, la care se adauga TVA de 24% - 254, 40 lei, in total 1.314, 40 lei;
-tariful pentru inscrierea dreptului de proprietate in CF - 105 lei.
Mentionez ca primele doua (extrasul plus impoazitul) trebuie sa le achite vanzatorul iar celelalte cumparatorul, bineinteles daca partile nu se inteleg altfel.

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca este foarte batrana va trebui o adeverinta ca este in deplinatatea facultatilor mentale si are discernamant.
Poti incheia contract de vanzare-cumparare, in nume propriu, daca esti majora (ai peste 18 ani). Daca ai platit integral pretul nu mai poate sa-si ia apartamentul inapoi, chiar daca s-ar razgandi.

| yonel_7877 explică (pentru Ioandelasal):

Inteleg..insa acelasi lucru a facut si ficiorsu vitreg.Baba a fost de acord sa treaca apartamentul pe numele lui, acesta a platit tot, iar dupa o saptamana s-a razgandit si l-a dat in judecta unde si-a recastigat apartamentul si baiatul a pierdut banii aiurea. Din acest motiv e si singura...ca se cearta cu toata lumea

| Ioandelasal a răspuns (pentru yonel_7877):

Poate a fost incheiat un alt tip de contract, de donatie sau intretinere si de aceea a fost anulat. De asemenea poate s-a invocat lipsa discernamantului sau alte vicii ale contractului. Vezi daca poti afla din dosar sau de la cei care stiu despre ce a fost vorba. Poate baiatul nu a dovedit ca a platit pretul (se putea si sa fi fost un contract fictiv de vanzare-cumparare).

| yonel_7877 explică (pentru Ioandelasal):

Bine,spune-mi cam cat m-ar costa incheierea intregului contract si daca il pot semna eu fiind inca elev

| Ioandelasal a răspuns (pentru yonel_7877):

La valoarea de 70.000 lei costurile aferente contractului de vanzare-cumparare sunt de cel putin 2.859, 40 lei, compuse din:
-extrasul CF pentru autentificare - 40 lei.
-impozitul pentru venitul obtinut din transmiterea dreptului de proprietate, 2% din valoare - 1.400 lei;
-onorariul minim al notarului public - 1.060 lei, la care se adauga TVA de 24% - 254, 40 lei, in total 1.314, 40 lei;
-tariful pentru inscrierea dreptului de proprietate in CF - 105 lei.
Mentionez ca primele doua (extrasul plus impoazitul) trebuie sa le achite vanzatorul iar celelalte cumparatorul, bineinteles daca partile nu se inteleg altfel.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In astfel de cazuri se face un contract de vanzare cumparare in care se pun niste conditii precum nu ai voie sa o evacuezi din casa si trebuie sa ai grija de ea.

orice ar fi, avand im vedere ca sunt mostenitori te sfatuiesc sa consulti un avocat inainte de toate

| yonel_7877 explică (pentru suntserios):

Am auzit ca dupa procesul cu ficiorsu, acesta a lasat nu stiu cum la politie ca nu vrea nimic mostenire de la ea si ca daca e sa moara tot ce are devine proprietatea statului

| UsersBoss a răspuns:

Daca ai noroc si mai traieste pana faci tu 18 ani nu iti vei mai face griji cu asta.

| yonel_7877 explică (pentru UsersBoss):

Am deja 18 ani.

| yonel_7877 explică (pentru UsersBoss):

Am deja 18 ani