| IooIoana a întrebat:

Bună ziua!
Am născut recent în februarie, iar cu tatăl lui nu ma mai înțeleg. Copilul este trecut pe numele lui. Acum ma amenință ca o sa mi-l ia. Nu-mi este frica de asta pentru ca nu are cum, ca am condiții și ca și mama nu sunt probleme. El este plecat din tara și nu a petrecut timp cu el decât 4 zile și aici în tara nu poate avea nimic pe numele lui, pentru ca are datorii mari la banca, amenzi și ii pune mereu propire pe tot. Nu le are de cand era cu mine, iar noi nu suntem casatoriti, situatia lui de la parinti nu e buna si nu are unde sa-l duca, doar în chirie, dar nu poate pleca din tara. Am conversații in care recunoaște ca m-a înșelat, ca ma amenință, jignește și înjură, cum am încercat sa ma înțeleg cu el și sa cer sa fie doar în viata copilului, iar el tot ce își dorește de fapt sunt eu, nu copilul, pentru care și-a făcut o obsesie. Ma amenință cu asta, doar pentru ca am decis sa pun stop. Dacă ar fi sa-l dau în judecata, mama mea ar putea fi un martor bun sau tatăl, pentru ca locuiam cu ei și au văzut certuri si cum pleca de acasă și se purta aiurea cu mine, cel puțin mama. Plus prietena mea, caruia i-am zis totul și trimis screenuri și fost de fata la unele certuri. M-ar ajuta toate astea sa-l scot din drepturi si sa obțin custodie exclusiva? Dacă vine acasă, eu sunt obligata sa merg unde spune el sa locuiesc cu copilul? Are dreptul sa îl ia de lângă mine, chiar dacă e pe numele lui? El nu vine aici unde locuiesc eu, pentru ca e certat cu ai mei, i-a jignit și pe ei. E genul de om care te mănâncă psihic și eu stau cu el, de frica mai mult, sa nu am probleme. Eu mai am un copil de 8 ani din alta relație, iar cu celalalt nu a fost asa. Ma ajuta în instanta faptul ca am crescut singura un copil, ca nu sunt mama denaturata, iar copiii sunt îngrijiți si aici au tot ce trebuie? Va rog sa nu judecați sau sa jigniți. Pana la avocat, la dat bani, doresc o părere. Va mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| CodrutElian1990 a răspuns:

1. In primul rand, copilul nu este pe numele lui. El a recunoscut doar ca este tatal copilului.
2. Doar in cazuri deosebite copilul poate fi incredintat spre crestere si educare tatalui, chiar daca este la mijloc este un act de casatorie. In cazul tau toate atuurile sunt de partea ta.
3. Nimeni nu te poate obliga sa locuiesti cu el, chiar daca aveti un copil impreuna.
4. Nu are dreptul sa-l ia de langa tine doar in cazuri speciale, cand esti decazuta din calitatea de mama si asta doar prin hotarare judecatoreasca.
5. Obtinerea custodiei exclusive este aproape imposibil in cazuri normale. Orice parinte, recunoscut ca atare prin acte, are anumite drepturi asupra copilului.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cazul expus tatal copilului nu rezolva nimic, chiar daca te da in judecata, nici o instanta nu va stabili domiciliul minorului la el, cel mult ii va da un drept de vizitare.
Ar fi bine sa-l actionezi tu in judecata, pentru obligatia de intretinere (pensia alimentara), sigur o vei obtine si vei avea si un atu in plus daca nu o plateste lunar, ca apoi sa soliciti decaderea din drepturile parintesti.
Pentru restul ce ti-a facut poti solicita un ordin de protectie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Felicitări,măi proaspătă mămică.
Nu esti obligată nici intr-un caz să stai cu el.
Chiar poți obtine un ordin de restrictie pentru violenta.
Poti cauta pe Gabriel Marin, avocat care te ajuta cu sfaturi, nu stiu daca te poate reprezenta.
Dar vei obtine in instanta cu certitudine custodia definitiva si exclusiva.