Un cadastru este obligatoriu doar pentru teren, daca acesta nu este bagat in circuitul cadastral digitalizat.
Daca garsoniera este intabulata pe tine in CF nu este nevoie de nimic altceva, o poti vinde fara nici o problema.
Nu. Cadastrul e unic. Se schimba doar proprietarul.
Exceptii foarte rare, cand se mareste sau se micsoreaza un apartament prin alipire sau dezmembrare.
De la un proprietar la altul nu e nevoie de nici o actualizare.
Ce enormitate!
Cum poti spune ca CF este obligatoriu doar pentru teren? De unde scoateti oameni bune astfel de baeratii? Daca nu stii nu mai deruta pe altii.
CF-ul este obligatoriu pentru orice imobil. Prin imobil intelegandu-se (tot ce nu misca): case, apartamente, terenuri.
Ai vazut vreo CF? Nu ma refer la extras. Ai intrat in vreun depozit de CF?
Ai vazut cum arata o CF pentru constructii?
Eu nu am spus ca nu trebuie ca un imobil nu trebuie sa fie inscris in CF. Eu am spus ca pentru vanzare este necesar sa se faca un nou cadastru doar pentru teren, daca nu este bagat in sistemul digilizat de cadastru.
Pentru cladirile comune (blocuri) acest lucru trebuie facut de catre asociatiile de proprietari pe baza documentatiei tehnice si a documentelor de propietar al fiecarui apartament.
La gospodariile particulare constructiile se inscriu odata cu terenul pe care sunt dispuse (la categoria curti si constructii), avand la baza planul de constructii. Daca nu ai plan de constructii pentru a le putea vinde trebuie sa-l faci.
Culme aste ca la impozit la primarie poti sa inscrii o constructie fara plan: daca este construita dupa anul 2000 platesti o amenda cuprinsa intre 1000 si 4000 de lei pentru construire nelegala, daca ste inainte de 2000 nu te mai amendeaza. Dar la cadastru nu poti sa inscrii constructia fara plan care cu totul costa in jur de 10000 de lei.