In primul rand, de regula, nu tu esti mostenitor al bunicilor, ci copii acestora, in functie de faptul daca sunt bunicii paterni, caz in care mostenitor este tatal tau sau bunicii materni, caz in care mostenitoare este mama ta.
Doar in cazul ca ambii parinti au decedat inainte de decesul bunicilor mostenitori sunt nepotii bunicilor, pe linie paterna sau materna, dupa caz.
Sigur ca bunicii pot lasa mostenirea prin testament nepotilor, dar fara a incalca rezerva mostenitorilor de primul rang, aceasta fiind de jumatate din avere si mostenitori rezervatari, in cazul expus, ar fi tatal/mama ta si bunicul, daca nu a decedat anterior bunicii.
Nu vreau sa fac mai multe ipoteze, pentru un raspuns simplu si corect ar fi trebuit sa dai unele detalii in plus, respectiv este vorba de bunica paterna sau materna, daca ambii parinti traiesc sau numai unul si care anume, daca bunicul traieste, daca bunica mostenita a mai avut si alti copii decat tatal/mama ta.
Spune detaliile si o sa-ti dau un raspuns concret.
Mulțumesc de răspuns! Bunica paternă, părinții mei sunt divorțați, bunica mi-a dat mie pământul cu tot cu casa ei prin act de întreținător, ea are 2 fii
Atunci ai spus gresit de la inceput, tu nu ai mostenit ci ai incheiat un contract de intretinere, este cu totul altceva.
Asa fiind fetele din prima casatorie a tatalui nu au nici un drept de mostenire asupra pamantului si casei, totul este proprietatea ta.
P.S. Nu puteai sa spui de la inceput asta?
Daa, am greșit eu, mulțumesc de răspuns, așa am auzit că poate să rupă contractul și să ia casa bunicii
Nu se poate, contractul poate fi reziliat doar la solicitarea bunicii, daca nu prestezi intretinerea.
Lacatusw2005 întreabă: