| t030r a întrebat:

Buna ziua. Am o intrebare:
Buletinul mi-a expirat de cateva zile dar am vazut o lege in care zice ca fiind stare de alerta inca e valabil.
Am depus actele pentru cel nou dar au zis ca dureaza pana la 45 de zile si chiar cei de la ghiseul evidentei populatiei mi-au zis ca buletinul vechi e valabil cel putin pana in iunie iulie si ca il voi putea folosi oriunde in Romania.
Daca merg sa fac un card de debit la o banca vor accepta (sunt major)?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cartea de identitate este valabila in toata perioada starii de alerta si inca 90 de zile dupa terminarea acesteia. Asa fiind poti merge sa-ti faci cont la banca cu actuala CI, este sigur ca vor accepta, altfel ar insemna sa nu respecte prevederea legala.

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

La banca nu cred ca te vor ajuta ca o vor baga pe asta cu buletin expirat, astea sunt masurile lor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Depinde de politica băncii. Băncile sunt mai stricte atunci când e vorba de respectarea legii, mai ales legat de identitate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal ca nu, la banca nu poti merge cu astfel de acte, ei vor buletin valabil nici nu se uită la tine daca le spui ca ai buletinul expirat dar vrei un card de la ei.

| t030r explică (pentru anonim_4396):

Bine, dar buletinul si-a prelungit automat valabilitatea a fost data legea in mai 2020

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru t030r):

Atunci mergi la bancă cu el si vezi poate reusesti sa obtii card, mult succes.

| LasleaIoan1972 a răspuns:

Fa ti CI sa fio ok
cnp ul ramane identic si te poate gasi in alte baze de date chiar daca schimbi adresa