| jhon921 a întrebat:

Buna ziua, am o întrebare. Cat primești pentru o luna completa de foaia de boala?
Am citit ca e 80% din încadrare. Deci 80% din 3000lei(cat e minimul pe economie) din care se scad toate acele impozite(40%) si ramai cu netul? Mulțumesc pentru ajutor.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Indemnizatia de concediu medical, pentru o boala obisnuita, este de 75% din media salariului brut pe ultimele 6 luni anterioare concediului, conform OUG 158/2005, privind concediile medicale, citez:
"ART. 17.
(1) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se determină prin aplicarea procentului de 75% asupra bazei de calcul stabilite conform art. 10.
(2) Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, determinată de tuberculoză, SIDA, neoplazii, precum şi de o boală infectocontagioasă din grupa A şi de urgenţe medico-chirurgicale stabilite în condiţiile prevăzute la art. 9, este de 100% din baza de calcul stabilită conform art. 10.
ART. 10.
(1) Pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B, baza de calcul al indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia asiguratorie pentru muncă."

| jhon921 explică (pentru Ioandelasal):

Mersi de răspuns, am inteles 99%, insa neclaritatea mea e la final.
Din acel brut se scad contributiile sau nu?

| carevaescu a răspuns (pentru jhon921):

Da, se scad.

| Ioandelasal a răspuns (pentru jhon921):

Da, se scad contributile, la fel ca din salariu.