Cazierul nu iti este curat, daca ai dosar penal pentru loviri si alte violente. Si mai ales, daca ai multe amenzi neplatite.
Din salariu ti se poate lua doar cu hotarare judecatoreasca, in schimb nu poti scoate nici un atestat fiscal de la primarie.
Chiar nu stiu ce am in ziua asta. intrebare este daca imi opreste din salariu
Dosarul sa petrecut in 2016 pe cand avem 15 ani. am fost doar arestat preventiv si dupa mi-a schimbat masura de arestare in control judiciar. am scos cazierul de la sectia 4 politie si nu imi apare nimic jur
Depinde de cat timp ai amenzile.
Daca data de punere in executare silita a amenzilor a depasit 5 ani atunci acestea s-au prescris si nu mai pot fi executate silit, asa ca n-o sa-ti popreasca salariul si n-o sa-ti retina.
Daca perioada este mai mica de 5 ani atunci se poate sa-ti popreasca si sa-ti retina din salariu.
N-ai fost condamnat definitiv încă.
Sau s-a dispus clasarea.
Daca nu-ti platesti singur amenzile, atunci se executa silit, din salariu, cont bancar si bunurile tale.
Cu "lovire si alte violente", daca ai ajuns sa primesti amenda penala prin judecatorie, atunci ai si cazier.
Nu stiu. Personal, ti-as opri respiratia folosind o punga de plastic, d-aia ieftina. Nu de tot, cu pauze de revenire. Acest procedeu de corectie comportamentala este benefic in cazuri d-astea. P.S. Daca nu da rezultatul scontat, putem trece la faza cu prosopul ud. Ce zici, te bagi?
Vezi ca te apesi prea tare pe tastatura. pentru ce? pentru unu ca mine?
Da, pentru unu' ca tine. Ai alergie la pungile de plastic, sau... care-i problema?
In cazier apar doar condamnarile definitive: cu inchisoare sau amenda penala. Amenzile contraventionale nu apar in cazier. Daca ai scos cazierul si este curat, inseamna cu nu ai nimic penal. Orice persoana este nevinovata pana la o pedeapsa definitiva.
Referitor la plata amenzilor, poti merge la primarie - serviciul fiscal (unde se platesc taxele) si cu cartea de identitate ceri un extras cu datoriile pe care le ai. Sa stii ca amenzile (taxele catre stat) pot fi retinute timp de 5 ani, dupa care se prescriu. Dar daca intre timp primaria a emis titlu executoriu, iar tu (parintii) ai luat la cunostinta de el, termenul de prescriere de 5 ani incepe de la data emiterii titlului executoriu.
Normal, pana la varsta de 18 ani amenzile sunt platite de parinti, tutore etc. daca cel amendat nu are venituri.
Da, poate sa-ti opreasca din salariu, daca la primarie figurezi cu amenda neachitata, dar inainte de a opri, primaria trebuie sa emita Titlu executoriu, pe care poti sa-l contesti.
De regula, primariile lasa sa se apropie termeneul de prescriere si apoi emit titlu executoriu.
Pentru tine si "NoTurbinaNo Good": pentru amenzile primite nu trebuie hotarare judecatoreasca, deoarece:
1. Daca este amenda penala aceasta este stabilita de instanta prin sentinta care s-a dezbatut infractiunea.
2. Daca amenda este contraventionala, acestea se tine in evidenta organului care a dato-o (cei care conform legii au dreptul sa dea amenzi contraventionale) timp de 90 de zile, dupa care se transmit primariei de la domiciliul contravenientului, unde se face debit si se poate emite titlu executoriu. Titlul executoriu are putere de a dispune poprirea din orice venit al contravenientului. Tot pe baza acestuia se poate cere unui executor judecatoresc sa scoata la licitatie bunurile datornicului.
Hai, bre, da-mi o replica. Ce, preferi prosopul ud? Vezi ca pot corija atitudini si la domiciliu, daca tot iti place "sa fii boss".
Amenzile pentru minori le platesc *parintii* (sau tutorele). Deci nu cred ca ai amenzi pe numele *tau*.
Darius50boss întreabă:
FreddieM întreabă: