| marcela290 a întrebat:

Bună ziua. Am o întrebare; în acest moment am fost data în judecata ca nu am plătit o pensie alimentara deoarece nu am lucrat suma fiind undeva la 11.000 lei, pot pleca în străinătate? O sa îmi permită judecătorul ținând cont ca am suma asta de plata?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Cum ar putea sa-ti permita asa ceva, cand tu spui ca nu ai bani de platit pensia alimentara, dar de plecat in strainatate ai.

"Neplata, cu rea-credință, timp de 3 luni, pentru o pensie de întreținere, stabilite pe cale judecătorească constituie infracțiune potrivit art. 378 din Codul penal și se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amnenda"

https://lege5.ro/......odul-penal

https://raicuionica.ro/......-de-facut/

| marcela290 explică (pentru Violleta2022):

Plec pentru a muncii și a strânge bani nu pentru a ma distra

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru marcela290):

Esti tu sigura ca stringi bani in strainatate? Numai spera degeaba ca nici acolo nu este bine, nu gasesti loc de munca a doua zi, decat in prostitutie daca asta vrei gasesti si aici nu trebuie sa pleci.

| Violleta2022 a răspuns (pentru marcela290):

Ai termen scadent pus pe hotararea aia judecatoreasca?
Ca de ai, mai bine platesti acum cu banii aia de transport peste otare, si-ti iei de munca in tara, ca sunt gramezi de joburi, numai sa vrei sa muncesti.

| MariaJust a răspuns (pentru Violleta2022):

Femeia pleaca sa munceasca nu in vacanta. Doamne fereste ce gandire aveti unele happy

6 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Dacă nu e pronunțată o sentință definitivă, poți pleca oriunde.
Probleme vor fi dacă în timpul plecării tale procesul se judecă în lipsă și ești condamnată la închisoare cu executare... La întoarcere (pentru că mai mult ca sigur nu poți ataca sentința asta) vei fi dusă direct la închisoare.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Apelează la serviciile unui mediator care te-ar putea ajuta să pleci la muncă în străinătate. Eventual, să depui o garanție că nu te vei sustrage deciziei justiției!