| Saly01 a întrebat:

Am o intrebare și o mică povestioară. Pe data de 8 mai 2017 m-am angajat la un magazin, până pe 1 ianuarie 2018, apoi s-a închis, acum din luna octombrie m-am angajat din nou și surpriză am descoperit că voi avea și un bebe.  Intrebarea mea este dacă se pot aduna și celelalte luni de la fostul loc de muncă pentru a beneficia de indemnizație.  Mulțumesc!

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cred ca ai pus aceasta intrebare a treia oara. Ti-am raspuns la una dintre intrebari, se pare ca nu te-am convins. N-are importanta cate perioade ai lucrat si in cate locuri, important este sa fi lucrat legal (cu contract individual de munca) si perioadele insumate in ultimii 2 ani anteriori nasterii sa fie de cel putin 12 luni.
Conform OUG nr.111/2010, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 2.(1)Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară."
Crezi ca alt utilizator o sa-ti dea alt raspuns?