Tu nu rtaspunzi pentru datoriile tatalui iar bursa sociala este venitul tau, asa vca nu au voie sa o popreasca si nici s-o ia pentru datoriile tatalui, chiar daca intra in contul lui bancar.
Daca ai peste 14 ani poti sa-ti deschizi tu un cont bancar, mergand cu un parinte si bursa sa intre in contul tau.
Eu din câte am înțeles nu au voie nici bursă nici alocația și ar trebui să mi restituie ei banii dar nu știu cum să procedez
ART. 728 din noul Cod de procedura civila
Limitele urmaririi veniturilor banesti
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.
https://www.reclamatiibanci.ro/......r-bancare/
In mod normal, atat banca, cat si executorul judecatoresc, trebuie sa verifice inainte de a face o poprire si a bloca niste bani destinati intretinerii unui copil, insa ei fac exact invers. Mai intai blocheaza toate conturile si toate cardurile celui executat silit si abia cand oamenii se plang de aceste abuzuri catadicsesc sa indrepte lucrurile, cu intarziere.
Tatal tau sa faca o reclamatie la banca si firma de recuperarea cu privire la aceasta poprire.
https://www.reclamatiibanci.ro/......a-de-stat/
Iar tu, iti deschizi cont bancar si card asociat pe numele tau si incasezi acolo bursa si alocatia.
Mergi la banca si intreaba ce s-a intamplat de ce nu ti au intrat banii, dar tu de unde stii ca astazi ti a bagat bursa? Te anunță prin sms banca sau cum aflii?
Tatal tau sa mearga la banca si sa solicite respectarea prevederilor Codului de procedura civila privind limitele urmaririi veniturile banesti, le-a citat utilizatorul LaSteaua...
De asemenea, daca au fost poprite asemenea sume sa mearga la executorul judecatoresc care a infiintat poprirea si sa solicite restituirea.
Daca nu se rezolva asa poate face contestatie la poprire, la instanta de executare si veti castiga.
De asemenea insista la tatal tau sa-ti deschida un cont curent, la care sa asociati un card de debit, cont in care sa incasezi alocatia de stat pentru copii si bursa sociala.
Din câte știu eu, datoriile tutorilor nu au legătură cu bursa socială a elevului. Un elev care primește bursă socială, nu va primi bursa socială pe o lună, doar dacă are peste 10 absențe nemotivate în luna în curs, ori dacă i se scade nota la purtare sau are corigențe.
Acum însă dacă banii tăi intră în contul tatălui tău sau pe cardul făcut pe numele dumnealui și cardul acela e luat în evidența creditorilor, i se poate pune poprire pe card. Însă tot nu cred că ar fi vorba de o sumă de 600 de lei.
Tot cu banca trebuie să te interesezi și rezolvi. Am înțeles că banca pune poprire pe card dacă titularul cardului are amenzi neplătite sau datorii.
Da mi-a venit sms când am mers să-i scot mi-a zis ca e cardul blocat și în mod normal bursa și alocația nu au voie să pune proprie pe banii mei și ne-a zis să deblocăm cardul și după aceea să vadă cei de la bancă care e problema
Și oare îmi va restitui banii cei de la bancă mi-au zis ca n-au dresptul sa oprească bursa și alocația.
Asta am zis și eu să-mi deschid eu un cont bancar și banii să fie virați în contul meu
Stai putin, cardul este blocat poate ai gresit pinul si ai blocat cardul deci banii există, ca daca banii numai erau iti scria mesajul fonduri insuficiente, mergi maine cu unul din parinti la banca si ei sa intrebe de ce nu poti scoate banii, tu ca minor nu ai voie sa mergi singur in bancă si nu ai voie sa scoti bani de pe card, doar parintii au dreptul de a scoate banii de pe cardul tau, deci maine vei afla daca este din cauza cardului sau banii numai există pe card, dar eu cred ca cardul este blocat si doar banca il poate debloca.
Mi-a intrat bursa nu am avut absente și în aplicație îmi arată ca plată OP dar nu înțeleg ce înseamnă
Eu1988 întreabă: