| catalin09023 a întrebat:

Bună ziua,

Am o intrebare. Sunt membru de partid.
Cand se vor face listele pentru cei care merg sa numere voturile pot fi inclus si eu printre ei sau exista vreo lege care interzice asta?

Răspuns Câştigător
| Werrich a răspuns:

Candidaţii în alegeri, soţul, soţia, rudele şi afinii acestora până la gradul al doilea inclusiv nu pot fi membri ai biroului electoral. [art. 44 din
Legea nr. 115/2015]

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

La alegeri poti fi in comisia de la sectia de votare sau in biroul electoral de circumscriptie dar numai daca esti numit de partidul din care faci parte.

| catalin09023 explică (pentru Ioandelasal):

Is presedinte pe orasul meu, din februarie, si nu stiam daca se poate sa numesc pe membrii de partid in biroul electoral.

| neludana2000 a răspuns (pentru catalin09023):

De ce nu spui asa mai tata, din prima, ai zis sus ca ''membru'' si tare ma-ndoiesc ca esti presedinte, acestia stiind toate treburile astea.

| anonim_4396 a răspuns (pentru neludana2000):

Bat pe 100e ca asta e in psd ca acolo pun din astia paraleli ca sa aiba nume pe liste si din spate baroni dau ordine fara sa semneze cu numele lor
Bine nu zic ca nu au si pnl cazuri asa sau altele

| Ioandelasal a răspuns (pentru catalin09023):

Scuze ca sunt frust si direct, ar fi trebuit sa te informezi, avand in vedere ca in anul trecut au fost doua randuri de elegeri (locale si parlamentare) si ar fi trebuit sa stii.

| catalin09023 explică (pentru neludana2000):

Daca doresti iti trimit personal datele. happy Sunt nou in politica happy

| catalin09023 explică (pentru anonim_4396):

Ketamin, ai pierdut. Unde vad banii? Si in acelasi timp iti prezint si legitimatia mea.

| Violleta2022 a răspuns (pentru catalin09023):

Stai departe de politica, ca esti paralel cu tot ce inseamna politica, ca duci orasul ala de rapa!

| Werrich a răspuns (pentru catalin09023):

Candidaţii în alegeri, soţul, soţia, rudele şi afinii acestora până la gradul al doilea inclusiv nu pot fi membri ai biroului electoral. [art. 44 din
Legea nr. 115/2015]

| Werrich a răspuns:

Buna ziua, in principiu este posibil. Mai intai partidul ii suna pe cei care au fost anterior reprezentanti in sectia de votare si ii intreaba daca vor sa participe din nou la sectii. Oricum daca va pronuntati interesul de a reprezenta partidul in sectia de votare veti fi luat in evidenta in cazul ca cineva se retrage ca reprezentant.

| neludana2000 a răspuns:

E treaba consilierilor acelui partid, si uneori isi iau si ajutoare cativa membri. Depinde de volumul de buletine.