| jhon921 a întrebat:

am o întrebare urgenta la care am nevoie de ajutor.
Datorita epidemiei am ramas blocat într-o tara straina si acum am nevoie de o procura notariala pentru ca cineva sa poata retrage o suma de bani din contul meu si sa mi-o trimita. Cum pot sa rezolv acest lucru online sau printr-o alta metoda? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se poate obtine procura online, aceasta este un act autentic. Trebuie sa mergi la o reprezentanta diplomatica (Ambasada ori Consulat) a Romaniei din tara unde te afli, ti-o face acolo si o trimiti prin posta sau curier.

| sierra1 a răspuns:

Unde ai tu cont, nu este e-banking?

| jhon921 explică (pentru sierra1):

Am la BT si nu vor sa imi faca online nimic.

| sierra1 a răspuns (pentru jhon921):

Ba da vor, doar să vrei tu!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Faci procura cu toate datele în țara unde ești. O transmiți prin poștă acasă.
Persoana o duce la un traducător autorizat. Cu aceasta, avizată de un notar de aici merge la bancă. Pentru siguranță, să meargă la banca unde ai depus banii aici în România și să verifice dacă ei acceptă acest procedeu.

| jhon921 explică (pentru sadrian46):

Dar am inteles ca am nevoie de ceva apostila sau asa ceva.

| sadrian46 a răspuns (pentru jhon921):

Da, dar mai întâi contactează banca unde ai contul să vezi cum trebuie să fie formulată acea împuternicire notarială, căci dacă nu este scrisă exact cum cer ei, o să zică că nu e bună, și nu eliberează banii către altcineva.

| Wr3nch a răspuns:

BT Pay daca ai card de la BT si bani in cont si ii trimiti la persoana dupa ce isi face si ea.

| oz_1736 a răspuns:

Doar discutand la o banca poti rezolva