| AndreiAlexa14 a întrebat:

Buna ziua!
Am o intrebare vreau sa trec masina pe mine.
Am nevoie de ce acte?
Talonul masini e trecut pe numele casatorie si acum am trecut din nou pe numele parintilor?
Oare stie cineva cum pot rezolva?
Multumesc foarte frumos

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Ordinului MAI nr. 1501/2006, privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor,
cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 14
  (1) Eliberarea unui nou certificat de înmatriculare în situaţia modificării unor date înscrise în acesta se efectuează de către serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competent conform art. 1 alin. (2), la solicitarea proprietarului, titular al certificatului de înmatriculare, în baza depunerii următoarelor documente:
  a) cererea solicitantului, al cărei model este prevăzut în anexă;
  d) vechiul certificat de înmatriculare;
  e) dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare;
  f) actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie;
  g) dovada asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, în termenul de valabilitate a acesteia."

| Violleta2022 a răspuns:

Andrei, tu ai luat numele sotiei, la casatorie?
Daca masina este trecuta pe numele vostru de cand erai casatorit, atunci este bun comun si apartine jumatate sotului si jumatate sotiei.

Dupa divort si partaj, daca tu ramai cu masina, odata ce ti-ai schimbat buletinul pe numele parintilor, poti sa schimbi si talonul masinii pe acelasi nume, cu hotararea de divort in mana si buletinul cel nou, cu numele schimbat.

| mi25 a răspuns:

Daca nu ati facut partajul, nu poti sa treci masina pe numele tau.
Daca ati facut partajul, pe baza hotararii judecatoresti si a actelor inserate de Ioandelasal, in plus Hotararea judecatoresca definitiva prin care ti se atribuie autoturismul, mergi la Serviciul inmatriculari.
Ca sa nu ai probleme, faci o copie dupa sentinta si mergi la instanta de judecata sa ti-o legalizeze. Costa 10 lei.