| Saddamawp01 a întrebat:

Buna ziua, am o masina din Anglia cu volan pe dreapta, inscrisa in UK, respectiv un mercedes s class din 2017, am gasit pe cineva care imi plateste vama la masina in Germania 1350 euro, imi cere 150 euro comision si inca 850 euro pentru a o inmatricula in Bulgaria, intrebarea mea este, o pot inscrie dupa pe Romania, fara a fii nevoit sa ii mai mut volanul de pe dreapta pe stanga? Eu am sunat la RAR si au spus ca nu, dar tind sa cred ca m-au mintit si refuza doar din aroganta sau ca asa au primit ordine de mai sus. Am tot citit pe diferite grupuri si unii spun ca merge. Exista vreo lege ceva cu care pot merge la RAR in caz ca sunt refuzat? Multumesc frumos.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Rar are dreptate.
Se elibereaz civ romanesc pentru masinile de UK DOAR daca au fost inmatriculate in alta tara din UE inainte de Brexit.

In cazul tau ca o treci pe BG acum nu vei putea obtine un civ de Romania daca nu schimbi volanul.

Si nu e aroganta, e o chestie de siguranta in trafic.

| SzabolcsZoltan a răspuns:

Modul în care autovehiculele cu volan pe partea dreaptă introduse individual în România pot primi CIV este precizat în Reglementările RNTR 7, aprobate prin OMTCT nr. 2.132/2005, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, în secţiunea „Sistemul de direcţie" din Capitolul IV, se stipulează că: „Postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curăţenie stradală), precum şi autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE şi care nu au suferit modificări în raport cu configuraţia de înmatriculare iniţială.

| SzabolcsZoltan a răspuns:

Poți să ți înmatriculezi mașină doar daca a fost înmatriculată în UE înainte de brexit.