| yeaa1234 a întrebat:

Bună ziua, am o mică nedumerire și aș avea nevoie de ajutorul vostru.
În luna Ianuarie mi-am făcut card la BCR cu 0% dobândă pentru studenți, iar pentru a putea realiza lucrul acesta a trebuit să declar că nu am încasări mai mari de 1000 lei / lună. Ceea ce nu știam eu în Ianuarie, era faptul că o să mă angajez, iar salariul meu depășește acei 1000 lei / lună și în momentul când m-am angajat nu am realizat faptul că eu am declarat la începutul anului că nu voi avea venituri mai mari de 1000 lei / lună, pur și simplu mi-a ieșit complet din minte.
Credeți că BCR ar putea să înceapă să îmi ia dobândă (ceea ce nu mă deranjează) sau pot ei anunța și la ANAF (lucru ce mă sperie, un pic)? Există vreo repercursiune legală sau doar să îmi închidă contul? Se poate considera fraudă?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

La tranzactiile cu cardul BCR nu percepe nici un comision.
Se percepe doar un comision foarte mic pentru administrarea contului, de 2 lei pe luna.
Anunta la BCR ca te-ai angajat si ai un venit lunar mai mare si nu se intampla nimic.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

O sa îți ia comision nu dobânda daca nu respecți regulile din contract.

Cat despre ANAF... Nu lucrezi legal sau care e legătura?

| yeaa1234 explică (pentru suntserios):

Da, scuze, m-am incurcat, la comision ma refeream, multumesc! Lucrez legal, insa, eu am declarat ca nu am venituri mai mari de 1000 / lei pentru ca la momentul respectiv nu lucram si nu aveam venituri mai mari de 1000 / lei, primeam bani de la parinti. Daca mi se va lua comision la tranzactii nu ma deranjeaza, acum ca am un venit stabil, insa nu as vrea sa am probleme legale.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Nimeni nu poate vedea in viitor.
Acum ca te-ai angajat, astepti sa treaca perioada de proba, apoi te duci cu contractul de munca la banca.
Daca firma la care lucrezi are conventie semnata cu banca, vei fi scutit de comisioane de incasare (daca iei salariul la ei). Poti de asemenea cere descoperit de card, in baza contractului de munca unde este trecut salarul.