anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste cumpararea unui apartament.Imi poate spune cineva daca exista posibilitatea de aface un precontract, adica sa nu dau toti banii o data din valoarea apartamentului ci in transe pe care sa fie platite in cateva luni, cel mult intr-un an de zile?
Atentie, nu in rate. Dau funda cine imi spune.

Răspuns Câştigător
| mgtow a răspuns:

Nu cred ca o sa accepte, cine vinde un imobil vrea banii jos. Daca ar fi o ruda de incredere sau prieten din copilarie sa accepte poti zice da, altfel trebuie sa fie o firma care ridica blocuri si accepta rate la dezvoltator in 3 sau 4 transe

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In asemenea cazuri nu este obligatoriu precontractul/ antecontractul. Daca te intelegi cu vanzatorul poti face direct contract de vanzare-cumparare si se prevede in acesta plata unui avans si restul de plata in rate, in functie de cum v-ati inteles.

Bula
| Bula a răspuns:

In contractul de vanzare-cumparare se pot cuprinde si mpdalitatile de plata, cu diferite clauze in care s-au convenitpartile.
Daca clauzele nu sunt indeplinite la termen, atunci se procedeaza conform celor cuprinse in contract.
Daca clauzele sunt indeplinite la termen, atunci la final se sterg datoriile din compartimentul "Sarcini", din CF.

suntserios
| suntserios a răspuns:

La notar faci ce contract vrei... Daca e de accord vânzătorul

| xkapt5 a răspuns (pentru suntserios):

Multumesc pentru raspuns

| Wr3nch a răspuns:

Transe adica rate da cu alt cuvant, si da, se poate.