Politia nu are atributii sau drepturi in asemenea cazuri.
Parintii minorei trebuie sa solicite, printr-o actiune judecatoreasca, reintoarcerea minorei la domiciliul lor, aceasta fiind o actiune civila si nu penala. Abia dupa obtinerea unei hotarari de reintoarcere si daca minora nu o respecta, hotararea poate fi pusa in executare silita, printr-un executor judecatoresc si acesta poate solicita concursul politiei, daca exista opunere la executare din partea minorei, a prietenului sau altor persoane.
Iar daca exista opunere, fata poate ramane in domiciliul lui, de buna voie si nesilita de nimeni?
Ti-am explicat, foarte clar, ca nu poate ramane, daca parintii obtin hotararea judecatoreasca de reintoarcere a minorei la domiciliul lor si ca aceasta hotarare poate fi executata silit, de un executor judecatoresc, cu concursul politiei, daca exista opunere, indiferent din partea cui (minora, prieten ori alta persoana).
Ce n-ai inteles?
Am inteles mai bine acum.
Multumesc mult!
Minora se afla in întreținerea părinților până la vârsta de 18 ani când va deveni majoră. Relațiile cu un minor se pedepsesc. Chiar dacă are peste 15 ani, el (majorul) nu are niciun drept s-o țină la domiciliul acestuia.
Acordul părinților este obligatoriu până la vârsta de 18 ani. Această condiție se explică prin aceea că ei răspund pentru minoră.