| dreams18 a întrebat:

Am o nesiguranta de cateva zile deoarece am fost apelata telefonic de catre un numar care pretinde ca sunt castigatoarea unui premiu (ce-i drept doar de 10 lei laughing ) la un concurs la care am participat cu un an in urma. Am si uitat de el iar de 4 zile acel numar ma suna incontinuu (de 2-3 ori /zi) pentru a putea face transferul premiului in contul meu fapt pentru care doreste sa imi stie CNP-ul, seria si numarul buletinului, copie electronica de pe CI si codul iban de la card. Daca intra in posesia lor pot sa imi acceseze contul doar pentru a imi transfera banii sau are acces si la banii de pe el? Nu sunt sigura daca aceste persoane sunt agentia in fapt sau niste persoane rau voitoare. Se cer astfel de date pentru a transfera banii in cont de obicei sau nu? Ce sa fac?

3 răspunsuri:
| SweetChildOAxls a răspuns:

O suma de 10 lei poate fi trimisa si intr-un plic prin posta, nu trebuie neaparat sa iti fie virata in cont. Daca erau oameni seriosi, isi cereau doar adresa ca sa iti poata livra premiul.
Sa nu ai niciodata incredere in oamenii care te suna cu pretexte de genul; ai putea pierde foarte multe.

| Borntohelp a răspuns:

Trebuie sa stii numele caruia ii transferati si numarul contului (IBAN) care arata ceva de genul " Ro 95 INGB 0000124356123451″ sau "Sv30414454311 vor sa te fure mai mult ca sigur.

| antidrog92 a răspuns:

Sincer mie aste tipuri de concursuri mi se par o prostie. Ei te prostesc pe fata. Eu te sfatui sa nu dai nimic deoarece nu merita sa risti pentru 10 lei