Nu spui un element important pentru un raspuns corect, respectiv ce s-a scris in contract cu privire la restul de pret. Spune asta si o sa-ti dau un raspuns concret.
Ceea ce-ti pot spune acum este ca nu-i cazul de infractiune, ar fi un litigiu civil.
Poti ajunge si sa il dai in judecata in cazul in care in contractul de la notariat e stabilit ca trebuia sa ti-i dea. Cunosc un caz similar, si stiu ca era stipulat ca in cazul in care nu poate sa ofere banii pana la data x, e obligat prin lege sa returneze dublul sumei. Cu lucrurile astea nu te joci. Nu trebuia sa ii dati cheile decat atunci cand platea intreaga suma!
Daca nu ai specificat nimic in contract cand si cum iti va da si restul de bani, poti sa iti iei adio.De la restul de bani.
Vezi ce scrie in actul incheiat la notar. E antecontract de vanzare cumparare sau vanzare cu primire a restului de pret (fiind specificat in cuprinsul contractului data pana la care se va achita si restul sumei)?
Pai ati semnat vazare-cumparare. Suma a fost stabilita. Ati semnat. Depinde daca ati declarat in actul de notariat o suma mult mai mica pentru a scapa de taxele mari atunci numai poti face nimic.
Tin sa mentionez ca data de pe contract a scazut. Trebuia sa primesc toti banii pe 10 octombrie dar nu s-a intamplat.
Termenul prevazut in contract a expirat, nu a scazut.
Incearca o ultima intelegere amiabila si apoi poti sa-l dai in judecata si ai doua variante:
-Fie soliciti plata restului de pret, cu dobanda prevazuta in contract sau cu cea legala, daca in contract nu s-a prevazut.
-Fie soliciti rezolutiunea contractului (desfiintarea contractului cu repunerea in situatia anterioara) si plata unor daune-interese, eventual egale cu avansul platit.
Vorbeste si cu un avocat si alege ce-i mai convenabil pentru tine.
In primul rand ar fi trebuit sa faci un contract la notariat prin care sa specifici ca iti da o parte din bani, urmand (nu stiu cand) sa dea si diferenta, si asa aveai un act care sa dovedeasca. daca ai facut asta deja du-te cu actul la politie, si rezolvati problema :p asa fara act, nu stiu daca se poate dovedi ca ti-a dat doar o parte din bani.bafta