| UzuUzu a întrebat:

am o situatie mai ciudata. Doresc sa vand o masina care este pe bunicul meu imatriculata pe certificat, acesta a decedat intre timp iar la succesiune a trecut pe tatal meu (are certificat de mostenitor)(certificatul masinii fiind inca pe bunicul meu). Am o procura de la notar/avocat cum ca pot sa o vand sa fac toate demersurile si sa ajung la serviciul public de imatriculari.
Acuma intrebarea mea este pot sa scot fiscalul si sa o vand fara sa mai trec masina pe tatal meu in certificat sau mai intai trebuie sa apara tatal meu pe certificatul masini ca sa o pot vinde?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Procura speciala de la vanzare este act autentic si poate fi doar de la un notar public.
Poti sa vinzi masina si fara a mai fi inmatriculata pe tatal tau, dovada proprietatii se poate face si cu certificatul de mostenitor.

| Sofer a răspuns:

Poți sa scoți fiscal și sa o vinzi.

| spider99spy a răspuns:

Dupa ce s-a facut succesiunea, poti vinde aceasta masina chiar daca are mai multi proprietari. Singurul serviciu din Romania in care poti vinde masina prin contract de vanzare cumparare auto cu mai multi proprietari este https://www.contract-auto.ro/
Suna-i si te vor ajuta sa finalizezi toate actele.