| Alex94BC a întrebat:

am obtinut permisu' de condus, categoria B in Italia ( August 2014 ),m-am intors in Romania si am inteles ca este necesar sa-l schimb...din vorbe am auzit ca ar fi necesar sa fac din nou scoala de soferi aici, este adevarat? Tebuie iar sa dau bani si sa ma chinui pentru ceva ce deja am? Multumesc!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este adevarat.
Permisul obtinut in strainatate se preschimba in permis romanesc fara a fi nevoie sa faci iarasi scoala sau sa sustii vreo examinare.
In acest sens sunt prevederile art.83 din OUG 195/2002, rep. in 2006 si ale Ordinului MAI nr.161/2011.

Detalii vezi si aici: http://www.prefecturabucuresti.ro/? d=serviciu_permise&p=preschimbare_permis_conducere_strain

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e nimic adevarat, atat timp cat l ai obtinut in UE nu te obliga nimeni nici macar sa il preschimbi. Si daca vrei sa il schimi e doar o simpla procedura nu se pune problema de scoala

| Radu284 a răspuns:

De unde ai auzit prostia asta?
Eu mi-am preschimbat permisul din America fara mari probleme (doar ca a trebuit sa obtin o scrisoare de la DMV, dar daca a fost luat din UE nici macar asta nu trebuie).

Trebuie doar sa faci cerere si sa faci vizita medicala.