Nu este legal, dar ar fi frumos sa-l recompensezi cu ceva. El trebuie sa ti-l dea fara nici o pretentie ori sa-l predea la politie. Daca trec 10 zile, fara sa faca una dintre acestea, poti face plangere penala, insusirea bunului gasit fiind infractiune, prevazuta si pedepsita de art.216 Cod penal, pedeapsa fiind inchisoarea de la o luna la 3 luni ori amenda de la 300 lei la 15.000 lei. Numai bine!
Du-te la politie nu este legal dar banuiesc ca trebuie sa demonstrezi ca e telefonul tau BAFTA!
Nu-ar trebui sa iti ceara.asta ar trebui sa o faci tu fara sa iti ceara el, dar de mai multe ori in acest fel de cazuri,, un multumesc,, ar fi de ajuns.
Daca inca ai actele pe telefon da este legal si te poti duce la politie, sau ceva de la cartela.
Il poti da si in judecata pentru furt caci nu se stie.
Eu acum citeva zile am gasit un telefon, si l-am dat inapoi fara nici o pretentie. La fel si eu, cind mi-am pierdut telefonul, a fost cineva care a avut grija sa ajunga inapoi la mine. Cred ca ar fi bine sa-i spui ca va avea parte de ceea ce face atunci cind si el va pierde ceva, poate chiar telefonul. Si sa se gindeasca la cum ar fi daca el si-ar pierde telefonul.
Poti merge lejer la Politie, daca poti demonstra ca telefonul e al tau.
Poţi merge la Poliţie doar dacă ai actele de la telefon.
Deşi, sincer, el poate oricând să-l vândă şi pa. N-ai cum să demonstrezi că el l-a avut.
Dacă chiar îţi vrei telefonul ĂLA înapoi, mai bine dă-i bani.
Legea, teoretic, te apără, practic, îţi dă un mare şpiţ în trei litere.
diddxd întreabă:
UnchiulRamiz întreabă: