Instiintarea nu constituie proces-verbal de contraventie, asa ca nu trebuie sa platesti nimic, daca n-ai primit anterior procesul-verbal.
Nu spui de unde ai primit instiintarea, banuiesc ca este vorba de executare silita. Da detalii si o sa-mi completez raspunsul.
Buna ziua. Înștiințarea am primit-o de la primăria Satu mare, ADP, departamentul juridic. Și nu e executare silită
Atunci chiar nu trebuie sa platesti nimic, aplicarea sanctiunii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data faptei, conform OG nr.2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, citez:
"ART. 13.(1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei."
De asemenea se prescrie executarea sanctiunii contraventionale, daca p.-v.c. nu a fost comunicat in termen de 2 luni de la data aplicarii sanctiunii, citez:
"ART. 14.(1)Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancţiunii."
Mulțumesc foarte frumos pentru ajutor
Mai departe ce mă sfătuiți să fac? Pot sa stau liniștit, s-au sa trimit pe mail articolul de lege respectiv? Cu stima și considerație, Mircea
Poti alege una din cele 2 variante, parerea mea este sa nu bagi in seama.