Pentru o singura datorie banca nici executorul judecatoresc si nici banca n-au dreptul sa-ti retina mai mult de 1/3 din salariul net. Doar pentru obligatia de intretinere sau pentru mai multe datorii se poate popri 1/2 din salariul net.
In primul rand vorbeste cu banca ta si spune-le sa citeasca prevederile Codului de procedura civila, citez:
"ART.729.Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii."
Doar daca nu rezolvi cu banca poti face contestatie la executarea silita prin poprire la judecatorie.
În primul rând pomeniți de un IFN. În al doilea rând spuneți că nu ați primit somații. Înseamnă că ați premeditat totul, ați schimbat numărul de telefon dat la împrumutul de la IFN, adresa schimbată. Eu când am rămas cu restanțe de plătit, săptămânal eram sunat pentru amânare, plată eșalonată a ratei, plus plic acasă de la firma de recuperare creanțe unde am negociat etc. Ca să ajungi în situația în care te afli aici, a trebuit să premeditezi o situație de a dispărea. E în epoca informațională e imposibil. Dacă ai schimbat adresa, e posibil ca la vechea adresă să fi ajuns multe plicuri și tare mi-e teamă că, dacă ai avut o altă adresă, să fi primit acolo și citații de la tribunal.