| tr3ig a întrebat:

am revenit ia cu o intrebare genul meuwinking, ce ma intereseaza acum este o intrebare care ma macina de multa vreme:

eu locuiesc pe strada X numerotata de la 1 la 100 cum se numeroteaza in Romania pe dreapta numere impare pe stanga pare,

eu vin de undeva si intru pe strada X de la numarul 1, si locuiesc la numarul sa zicem 49, in dreptul locuintei cu numarul 51 se afla milita rutiera care face un control de rutina si doreste sa ma traga pe dreapta, eu nu vreau sa opresc acolo pentru ca eu opresc la mine acasa.

intrebare, care este cadrul legal prin care eu ma pot apara si prin care militia ma poate sanctiona pentru ca nu am respectat semnalele militianului, nu stiu daca cineva ma poate obliga sa merg mai mult pentru ca nu imi plateste combustibilul pentru o deplasare pe care nu doresc sa o fac, eu ramanand la mine acasa, si nici legal moral nu este sa ii dau buletinul ca sa ii justific ca eu stau la adresa respectiva pentru ca atunci el fiind militian si cum toti sunt smecheri ma poate amenda ca nu am oprit atunci cand m-a somat

iar aceeasi intrebare se pune si daca eu stau la 49 si militia se afla la 53 sau 55 si tot la fel m-ar soma sa ma opresc! sunt obligat sa ma duc cu masina pana acolo atata timp cat eu locuiesc la cativa metri mai departe de ei pana sa ajung la ei?

sper sa fi inteles intrebarea mea si va multumesc pentru raspunsurile pe care mi le veti da si m-ar interesa ca raspunsurile sa fie insotite chiar si de un fragment din lege care sa acopere raspunsul!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cand politistul iti face semn sa opresti trebuie sa tragi pe dreapta si sa te opresti acolo unde esti, altfel poti fi amendat pentru nerespectarea semnalului.
Daca a semnalizat sa te opresti nu trebuie sa mergi pana la masina lor, ci opresti unde esti, asa cum ti-am spus.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Tu ai si permis? Sau -inca il mai ai? Eu zic - du-te si il preda de buna voie.

| tr3ig explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Am, inca il mai am, si nu am de ce sa il predau!