Conform prevederilor Codului civil, pentru a putea obtine despagubiri, o conditie principala este existenta unui prejudiciu (unei pagube), citez:
"ART.1.357.Condiţiile rãspunderii
(1) Cel care cauzeazã altuia un prejudiciu printr-o faptã ilicitã, sãvârşitã cu vinovãţie, este obligat sã îl repare.
(2) Autorul prejudiciului rãspunde pentru cea mai uşoarã culpã.
ART.1.350.Rãspunderea contractualã
(1) Orice persoanã trebuie sã îşi execute obligaţiile pe care le-a contractat.
(2) Atunci când, fãrã justificare, nu îşi îndeplineşte aceastã îndatorire, ea este rãspunzãtoare de prejudiciul cauzat celeilalte pãrţi şi este obligatã sã repare acest prejudiciu, în condiţiile legii."
Ar trebui sa-i dai in judecata si sa dovedesti existenta prejudiciului, doar asa poti obtine castig.
Ai grija mai bine si rezolva-te cu ei, nu e de glumit cu astia, nu ar fi trebuit sa semnezi acordul. Este lume care a ramas fara casa din cauza unor astfel de firme, nu au niciun interes sa fie amabili si corecti cu tine. Mergi la ei la firma, nu te mai lasa in baza telefoanelor, si nu pleci de-acolo pana nu ai hartie semnata in mana ca au deblocat cardul (numai la cererea lor se poate face, banca nu te poate ajuta cu nimic), ca au transmis executorului judecatoresc instructiunile necesare, hartii semnate si stampilate pentru orice spun. "Lasa ca sunam maine" nu merge, sa-ti dea o hartie, semnata si stampilata, pe foaie cu antetul firmei, ca in ziua de... se face cutare sau cutare. Daca mergi in instanta ai nevoie de dovezi concrete, nu de o poveste ca ai sunat si nu au vrut. Ei de fapt au platit bancii datoria ta si acum trebuie sa-si recupereze acei bani, si altii in plus, ca profit, deci nu au niciun interes sa fie amabili.
Nu stiu daca sunt cel mai in masura sa raspund dar, logic, poti cere pagube. Din cate inteleg pot exista doua situatii:
1. Firma de recuperare a inaintat dosarul pentru executare silita, dupa care au semnat cu tine protocolul de plata - adica au comis o ilegalitate
2. Au semnat cu tine protocolul de plata dupa care au inaintat dosarul pentru executare silita - din nou, ilegalitate.
Acum, nu stiu unde se incadreaza fapta lor si ce despagubiri poti obtine, dar daca tot ce spui e corect esti indreptatit sa consulti un avocat. Nu stiu sigur daca vei fi despagubit sau ei vor fi amendati.
Daca ai intrat pe mina celor de la C.R.U.C nu prea mai sint sanse de dat la pace cu ei, sint niste excroci de talie mare.Se discuta la un moment dat la tv, ca ar fi ilegala functionarea acestor firme de recuperare.Si asta o spuneau niste directori de banci.Ai avut creditul cumva la Reifeisen Bank? Din cite stiu, astia lucreaza cu recuperatori.