Poti fi amendata pentru nerespectarea proiectului, amenda fiind de la 1.000 lei la 100.000 lei si se dispune si desfiintarea lucrarilor efectuate fara autorizatie.
Daca tot vrei sa faci si mansarda solicita modificarea autorizatiei, inainte de a o construi.
Daca in documentatia tehnica si in arhitectura nu apare mansarda,
la receptia lucrarii (la finalizare), nu vei primi semnaturile de la dirigintele de santier si de la inginerul rezistentist.
Pun acum un link ca ma grabesc, desi as putea sa-ti explic in cuvinte proprii, am lucrat in domeniu.
https://www.misiuneacasa.ro/......construire
La primaria de care apartii e depus dosarul ce contine documentatia tehnica, Autorizatia de constructie, Certificatul de urbanism (care reglementeaza printre altele inaltimea permisa a constructiei),
de obicei cineva se sesizeaza, si vei fi somat sa demolezi constructia suplimentara (mansarda), care ingreuneaza peste limitele admise structura initiala, ori sa demolezi toata constructia.
De refacerea documentatiei nu poate fi vorba, nu ar ajuta cu nimic, inginerul a proiectat fundatiile, grinzile, stalpii, pentru parter, n-a luat in considerare mansarda.
Oricum, poti lua legatura cu el, sa refaca calculul (va trebui sa platesti suplimentar ceva), si poate ai norocul sa fi pus din burta putin mai mult decat e necesar.
Seful meu facea asa ceva la casele doar cu parter, tocmai fiindca se gandea la posibilitatea asta.
Nu e de joaca, mai ales daca ai folosit BCA pentru construirea peretilor (BCA ul nu are o capacitate portanta prea mare), si ai o placa de beton desupra, sau o deschidere mare.
Totul depinde de primar.
Un vecin de-al meu a transformat podul casei in mansarda, a mai construit o veranda inchisa fara autorizatie. Deoarece trebuiau expertiza, plan de constructie etc. si costuri mari, primarul i-a spus sa construiasca.
Pentru a evita aceste probleme, ar trebui să obțineți un proiect actualizat care să includă mansarda și să vă asigurați că acesta este aprobat de autoritățile competente înainte de a începe construcția. Ar trebui, de asemenea, să respectați toate regulile și regulamentele aplicabile în ceea ce privește construcția și urbanismul, pentru a vă asigura că casa dvs. este sigură și conformă cu normele în vigoare.
anonim_4396 întreabă: