| Mihai_Raduku_1989 a întrebat:

Am si eu o intrebare. Am un apartament inchiriat si mai vreau sa mai iau o persoana cu mine. Ma intreb oare daca exista vreo forma legislativa sa semneze pentru bunurile care le am in casa. De exemplu am 2 televizoare proprietate personala destul de scumpe, un laptop, parfumuri, ceasuri si imi este frica sa nu dispara intr-o zi cu toate acestea. Pot sa fac ceva in acest sens?

3 răspunsuri:
| express11 a răspuns:

Daca nu ii inchiriezi apartamentul,tu ca propietar nu ai cum face act,ca sa semneze pentru ele, dar totusi daca dispar, exista politie, ii poti cere o copie de pe buletin, sau poate fi trecut in contractul de inchiriere.bafta

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sa faci un contract de subinchiriere, in care sa treci toate bunurile pe care le ai, cu datele de identificare (denumire, marca, serie), in contract sau intr-o anexa la contract.

| CataC a răspuns:

Salutari
Daca n-ai incredere in persoana respectiva nu locuiesti cu ea. Punct.
La fel cum poate fura, poate sa-i bage periuta de dinti in buda, poate sa urineze un pic in mancare ca s-a enervat pe tine, poate face orice.
De ce pisici ai locui cu cineva in care n-ai incredere deplina?
Gandeste-te de doua ori, bafta.
P.S. Poti face un inventar ca anexa la contract, dar ramane sa dovedesti oricum ca le-ar fi furat respectivul, nu tu, nu altcineva, si n-o sa fie tocmai usor