Daca iti face plangere penala si esti cercetat penal atunci poti sa-i faci si tu plangere penala pentru infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, conform Codului penal, citez:
"ART.268.Inducerea în eroare a organelor judiciare
(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(3) Nu se pedepseşte persoana care a săvârşit inducerea în eroare a organelor judiciare, dacă declară, înainte de reţinerea, arestarea sau de punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celui faţă de care s-a făcut denunţul sau plângerea ori s-au produs probele, că denunţul, plângerea sau probele sunt nereale."
Adică poate sa ma scoată vinovat dacă nu are dovezi
Nu cel care iti face denunt te poate "scoate vinovat", respectiv sa-ti stabileasca si dovedeasca vinovatia pentru o fapta penala, aceasta o pot face doar instantele de judecata, in urma unui proces.
Aha mulțumesc mult
Mulțumesc da dacă e sa ma cheme la politie ce trebuie sa fac sau sa spun
Adevarul practic sunt dovezi indirecte pot fi falsificate
Da poate să-mi ia telefonul să-l Ferifice poliția ca asa îmi tot spunea persoana asta și mi tot spune ca se duce la politie sa depună plângere de urmărire ca o urmăresc ca i fac poze ma tot amenita
Vezi ca e farsa. exact asa am patit si eu si la final tipul a ras. e un robot cu voce de om care vorbeste
Nu e o persoana care sta prin cartier unde stau eu și ma ivinovateste pe mine ca eu i-am făcut poze și o zic lui bărbasu cu cine sta ia