| Octavian_Ghita_1976 a întrebat:

am si eu o intrebare daca depus actele de divort pe data de 4-02-2018 in cat timp îmi vine prima?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui unde ai depus actele de divort, avand in vedere ca divortul se poate face in 3 moduri: judecatorie, notar public si starea civila de la primarie.
La notarul public si starea civila prima infatisare si ultima se va face dupa cel putin 30 de zile calendaristice libere, respectiv cel putin 31 de zile.
La judecatorie divortul dureaza mult mai mult, prima infatisare va fi dupa cel putin 60 de zile si divortul poate dura si 1 an, mai ales daca unul dintre soti nu va fi multumit de hotararea primei instante si o ataca la tribunal.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Daca ai depus actele de divort la notariat, atât divorțul cu copii minori, cât și cel fără copii, durează 30 de zile și presupune doar două termene:
-termenul la care soții depun împreună sau prin mandatar împuternicit cu procură, cererea de divorț;
-termenul la care notarul public eliberează soților certificatul de divorț;
Daca ai depus actele la judecatorie, tribunal, procesul poate dura chiar si 1 an, iar prima citatie timpul acordat până la primul termen de judecată ~ 3 sau chiar 6 luni dacă cererea se depune în perioada vacanței judecătorești (iulie - august);
-termenele acordate de instanță în vederea administrării probatoriului și soluționării procesului ~ 3-4 luni;
-timpul în care judecătorul cauzei redactează hotărârea de divorț ~ 3-4 luni sau mai mult, în funcție de gradul de aglomerare al instanței;