| TDCatalin a întrebat:

Buna ziua,am și eu o întrebare,in trecut am avut deschis un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere eu îl aveam suspendat în momentul acela iar astăzi am primit sentința, aceasta fiind de 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și de 60 de zile in folosul comunității,întrebarea mea este, când pot să îmi recuperez permisul? Mulțumesc pentru un eventual răspuns!

17 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cazul expus permisul ti-a fost anulat si vei putea sustine examinarea pentru obtinerea unui nou permis dupa trecerea unui an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

| TDCatalin explică (pentru Ioandelasal):

Și unde menționează asta că eu nu găsesc nici unde

| Korkodeln a răspuns (pentru TDCatalin):

Ordonanţă de urgenţă 195/2002 - Art 116

" (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dacă:

a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

c) a intervenit amnistia;

d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
"
https://lege5.ro/......a-195-2002

| Ioandelasal a răspuns (pentru TDCatalin):

Este prevazut in Codul rutier (OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare), citez:
"ART.114.(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:  
  a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre  judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporala a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
  b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;
ART. 116. (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a  rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
  a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
  b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;"

| Violleta2022 a răspuns:

Dupa ce termini pedeapsa, dai din nou examenele pentru permis auto.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai judecătorul ce a zis? Probabil l a anulat si il poti obține la 1 an după executarea pedepsei

| TDCatalin explică (pentru suntserios):

In sentința nu a fost menționat nimic de permis, rezultatul l-am verificat online

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

S-a anulat permisul tău din ziua de azi.

| TDCatalin explică (pentru anonim_4396):

De ce?

| anonim_4396 a răspuns (pentru TDCatalin):

Nu judecătorul îți anulează permisul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Durează până vei avea permisul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Permisul este anulat.

| Țoglă a răspuns:

Citește cu atenție și află dacă ți a fost anulat permisul. În cazul anulării trebuie să dai redobândire permis.

| TDCatalin explică (pentru Țoglă):

Tocmai asta e că nu e menționat nici unde nimic despre permis, aștept să îmi ajungă hârtia cu decizia sa vad daca scrie acolo ceva!

| MMA765 a răspuns:

Salut. Ai aflat daca a fost sau nu anulat permisul? Sunt intr-o situatie similara.

| TDCatalin explică (pentru MMA765):

Salut,daca îmi spui ce ai primit atunci pot să îți spun daca o să îl mai ai sau nu, depinde și de faptul dacă ai mai avut dau nu antecedente

| MMA765 a răspuns (pentru TDCatalin):

Salut. Nu am avut antecedente, doar 2 amenzi de viteza in trecut. In urma cu 9 luni am condus cu permisul suspendat.