| Kiki1234 a întrebat:

Am si eu o intrebare referitor la succesiune. Am fost infiata( adoptata) in 1980, cu efecte restranse de catre bunicii mei. Intrebarea mea este daca am drept la succesiune dupa decesul acestora. Indiferent de raspuns va rog sa imi dati referinte la lege.
Va multumesc anticipat

4 răspunsuri:
| vangaelis a răspuns:

Cauta in monitorul oficial. e ceva munca de cautare si documentare, ca sunt o multime de chicite ascunse in legile respective. Cel mai bine mergi la un notar.

| alessia5158 a răspuns:

Legea 71/2011-legea de punere in aplicare a noului Cod civil:
"Art. 49
Adoptiile incuviintate inainte de intrarea in vigoare a Codului civil raman supuse, in ceea ce priveste validitatea lor, legii in vigoare la data cand au fost incuviintate."

Deci, fiind infiata inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil(1 oct. 2011), ai dreptul atat la mostenirea parintilor firesti cat si la mostenirea adoptatorilor( bunicilor).

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, ai dreptul la mostenire, la fel ca si copiii rezultati din casatoria bunicilor (daca exista), conform Codului familiei in vigoare atunci.

| fulgerul a răspuns:

Ai dreptul ca orice copil recunoscut.Infiat,rezultat din alta casnicie, nu conteaza.Depinde cine vine in concurs la dezbaterea masei succesorale! Oricum esti in carti! Bafta!