| cezarjunior01 a întrebat:

am si eu o intrebare si astept raspunsul urgent dar numai de la cei care stiu despre ce este vorba.Sunt casatorita si am 2 copii mi s-a indeplinit visul si dupa 10 ani am primit locuinta de la primarie.Insa am niste probleme cu sotul meu si vad ca ele inca persista (cu bautura). As vrea sa stiu daca bag divort cine ramane in casa. Cererea pentru locuinta a fost pe numele lui. Deci i s-a atribuit lui deoarece avea familie.Casa nu e cumparata, stam cu chirie la primarie, iar copii sunt de 12 si 14 ani. Astept raspuns

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Raspunsul la intrebarea ta depinde de instanta de judecata, respectiv daca va stabili domiciliul minorilor la mama ori la tata, acela va ramane in locuinta. Daca este asa cum spui tu si divortul va fi pronuntat din vina lui, atunci domiciliul minorilor va fi stabilit la tine si tu vei ramane cu copiii in locuinta. Numai bine!

regis
| regis a răspuns:

Vad ca unii isi dau cu parerea fara sa inteleaga macar ca o locuinta atribuita de la primarie nu este "bun dobandit in timpul casatoriei". Ioandelasal a raspuns corect, totul depinde de hotararea instantei, insa avand in vedere problemele sotului, circumstantele iti sunt foarte favorabile pentru incredintarea copiilor si implicit a locuintei.

| alexandra1993 a răspuns:

Daca e pe numele lui, este clar ca ii va ramane lui. In cazul in care locuinta era a voastra, dobandita in timpul casatoriei, dar actele de proprietate erau pe numele lui, nu i-ar fi ramas lui, deoarece orice bun dobandit in timpul casatoriei se imparte intre cei doi soti. Consulta un avocat sau un notar pentru informatii exacte!

| cezarjunior01 explică (pentru alexandra1993):

Casa este data de primarie de acum un an ier noi suntem casatoriti de 16 ani

| cezarjunior01 explică (pentru alexandra1993):

In cazul copiilor daca el are probleme cu bautura si a fost chemata si politia in unele cazuri, nu i se vor da lui.

| alexandra1993 a răspuns (pentru cezarjunior01):

Dar nu am zis de copii. Asta in niciun caz, normal ca nu vor ramane cu el copiii. Este mai complicata problema copiiilor, ei vor fi luati separat la proces si vor fi intrebati cu cine vor sa ramana, dar bineinteles ca nu conteaza numai ceea ce aleg ei, conteaza si alte 'probe' in favoarea sau in defavoarea parintilor adica a voastra. De exemplu cum ai zis tu cu bautura, daca exista dovezi ca intr-adevar este dependent de alcool sau agreseaza copiii si pe tine asta clar este in defavoarea lui. Astfel tu vei avea mai multe sanse ca sa ramana cu tine copiii. Exista si cazul in care el sa isi ia un avocat mai 'priceput', mai 'abil' care sa faca in asa fel incat sa iti ia copiii. Sfatul meu este sa nu intentezi proces de divort pentru ca, in primul rand, costa foarte mult si, in al doilea rand, este o decizie foarte importanta care ii va afecta pe copii. Incearca sa discuti cu el si sa va rezolvati problema, nu esti nici prima, nici ultima femeie care se confrunta cu un sot alcoolic. Si in plus, exista clinici de dezalcoolizare si mai bine dai banii pentru a-l vindeca de aceasta dependenta decat pe divort. Psihoterapia de cuplu este o alta solutie care v-ar ajuta sa va rezolvati neintelegerile. Revenind la problema initiala, casa, sa inteleg ca platiti chirie lunara pentru ea? atunci va ramane celui care plateste chiria. Iar daca nu ajungeti la un consens, va decide primaria cui va ramane.

| onitza98 a răspuns:

Pai vi se impart bunurile materiale jumi`juma...adik amandoii primiti aceasii parte iar copii unul tie unul lui..cred:d