Atât timp cât trăiesc ambii părinți nu ai dreptul la nici o moștenire. Și da: În timpul vieții lor pot trece pe numele lui tot ce au și să te elimine pe tine din orice moștenire.
După ce-ti mor amandoi parintii, dacă mai ramane ceva de moștenit, tu esti mostenitor rezervatar.
Da, in timpul vietii lor, ei pot trece toata mostenirea pe un singur om iar pe tine sa te excluda.
Nu ai dreptul la nici o mostenire atata timp cat ambii apartinatori de drept sunt in viata. Daca unul dintre ei a murit si nu a lasat un testament, (din cate stiu) jumatate din averea acestuia merge la partenerul de viata iar cealalta jumatate se imparte la cati copii are acesta.
Asta vor hotărâ ei, dacă îți vor lăsa ceva, ei chiar te pot demoșteni, dacă nu te comporți ok cu ei.
Nu poti mosteni nimic inainte de decesul parintilor ori decesul unuia dintre parinti.
Parintii pot sa transfere dreptul lor de proprietate pe fratele tau prin mai multe contracte, respectiv vanzare-cumparare, donatie cu sau fara sarcini, intretinere.
Nu exista nici o metoda legala sa obtii ceva din averea parintilor, fara acordul lor, pe timpul vietii lor.
Doar in caz de donatie poti obtine jumatate din ce ai fi obtinut prin mostenire legala, aceasta constituind rezerva succesorala.
Ciudata ideea de a-ti mosteni parintii in timpul vietii lor. Nu pari sa intelegi notiunea de proprietate. Da, daca considera ca nu meriti nimic, pot pune totul pe numele fratelui tau, si in cazul asta nu mostenesti nimic.
Nu ai cum sa revendici nimic inainte de moartea ambilor parinti.
Sunt propietatile lor, muncite de ei si au dreptul sa le vanda cui vor ei, fara sa-ti dea tie ceva, sau sa-ti ceara tie parerea.
Ai o varsta, probabil esti major si esti liber sa muncesti si sa-ti construiesti singur o casa, doar a ta, la acre vei avea singur dreptul de propietate.'
Posibil sa nu iti lase nimic daca te comporti urat cu ei. Trece mostenirea pe numele fratelui. Oricum, nu poti cat ei sunt in viata.
ScarlettBella întreabă: