Nu este normal si nici legal sa nu primeasca orice suma, atata timp cat bunicul tau nu poate plati integral datoria.
Bunicul tau poate plati prin banca suma de care dispune, in acest fel datoria i se va diminua, daca in fiecare luna plateste mai mult decat suma pe care o are de plata in luna respectiva.
Daca administratorul nu vrea sa primeasca banii, i se pot trimite banii prin posta sau se pot plati in contul bancar al asociatiei.
Principalul e sa fie platile facute lunar, cheltuielile curente + cate o suma din restante (minim pentru cate un jumat de luna).
Dovezile de plata sa le pastreze cu strictete, pentru cazul ca ar fi dat in judecata!
Din punctul meu de vedere administratorul asociatiei trebuie sa accepte orice suma, nu este el in masura sa zica cat e valoarea minima atata timp cat nu exista o lege care sa spuna un cunatum.
Nu stiu unde sa mergi sa faci o sesizare acestui administrator dar mai mult ca sigur este o subunitate din cadrul Primariei care se ocupa cu asta, doar ca eu nu stiu exact care.
pe de alta parte sa fim corecti, bunica ta care este paralizata primeste cu siguranta o pensie de handicap asta daca nu cumva mai are si o pensie de la stat, apoi bunicul tau este trecut ca ingrijitor si astfel mai primeste si acesta pensie ca ajutor a persoanei cu dizabilitati pe langa pensia normala.
medicamentele persoanelor cu diabilitati daca la aceste medicamente ne referim sunt compensate, poate nu 100% in toate cazuri dar mai mult de 50%.
Deci ca sa fim corecti de ce s-a ajuns la suma de 5000 de lei?
Eu nu-s nici de partea administratorului care face un abuz din punctul meu de vedere, nici de partea bunicilor tai, eu sunt de partea corectitudinii.
De unde stiu eu toate astea, am cercetat mult si am ajuns la concluzia ca pentru sutele de mii de persoane cu handicap din tara asta (unii pe drept altii cu dosare false) nu se dau salarii pe masura tinerilor, de asta pe mine ma cam lasa rece persoanele care au si pensii de handicap si pensii normale precum nenorocitul de Arsinel.
Toata lumea ii plange pe pensionari ca vai saracii ca pensiile sunt mici si asa mai departe, dar nimeni nu plange tinerii care traiesc pe salarii mizere de 1524 de lei!
Stiti voi ca in tara asta sunt fosti generali, militari, magistrati, doctori care au pensii de peste 30.000 de lei?
Eu pe aia sa-i plang? nu eu alora le doresc moarte grabnica! Eu daca e sa plang pe cineva ii plang pe tinerii mei care patronii abuzeaza de ei cu salarii mizere minime pe economie, pe care ii tin "de proba" 3 luni de zile si apoi ii dau afara, ca sa nu ajunga nimeni sa faca vechime la locul de munca.
Pe de alta parte daca administratorul asociatiei de proprietari nu vrea sa accepte suma de 800, 900, 700 de lei, mergi la primarie si fa-i sesizare, cam asta poti face!
Insa nu inainte de a-i aduce la cunostinta faptul ca are obligatia sa incaseze si 100 si 300 si 900 de lei, cat are omul!
Iti da chitanta pentru cat ai tu, eu nu am auzit de chitante tipizate pe 1000 de lei!
Pune-ti mana de la mana si ajutati-va bunicul!
Ai tai parinti ce fac?
Chiar lasati batarnul ala de izbeliste, sa fie executat si aruncat din bloc? Vine pe capul vostru daca ramane in strada.
Eu stau cu ei, ei sunt plecați și nuii intereseaza, eu de la 14 pana acum la 17 am avut grija de bunica care e paralizata de 2 ani, el e și cum sa spun ii place sa bea sa fumeze, înainte nu erau datorii la întreținere, dar de 2 ani când ea a pățit un avc de 2 ori și a ajuns în pat el tot a început sa bea sa nu-și plătească împrumuturi, la întreținere era 100 lei restante acum sunt 5000.Eu ce sa fac am vreo putere la 17 ani l-am rugat frumos am luat sticla de bere am aruncat-o în chiuveta, tigarile le-am rupt tot degheaba.Ce sa fac, de 2 ani de zile nu am mai avut posibilitatea sa ma duc la școală, am 6 clase vreau sa ma duc înapoi dar el n-are grija de ea are nevoie sa fie schimbata și asa mai departe sta în pat și bea atât. Daca îl întreb de ce bea atât zice îmi permit ca am muncit.Sunt prins la mijloc am doua animalule un câine și o pisica dacă nu erau ele, ma aruncam de pe bloc.
Cand ia pensia fugi cu ea direct la intretinere si plateste 1000lei iar ce ramane se cumpara de mancare. Daca bunica este la pat evident ca nu poate sa fuga ea nicaieri, iar bunica-tu nu cred ca-i in stare sa alerge mai repede ca tine.
In orice caz, in situatia actuala parintii tai trebuiesc instiintati si venit sa discute cu batranii, ca intr-o luna doua va treziti cu totii in strada, fiindca nu se mai accepta intarzieri la plata si atunci evacuati fii evacuati din casa.
Zi-i să plătească din urmă câte o lună, cât o fi, aia e! Adică eșalonat (cu enentualele penalizări de rigoare dac-or fi)
Și așa ușor, ușor datoria crește, iar bunicul tău va fi dat în judecată, va pierde și va fi executat silit!
O soluție ar fi plata cu cardul in contul asociației sau virament bancar în contul asociației! Așa nu pot refuza plata! Dar chestia asta trebuie făcută de cineva care se pricepe! Trebuie să-i facă bunicului tău cont, să-i facă un card și să-i plătească! Nu e simplu în condițiile în care bunicul tău este in vârstă și nu înțelege lucrurile astea! Nu cred că are card sau cont bancar!
Are de cardul de pensie la bcr.
Atunci e simplu! Transferă banii in contul asociației și păstrează dovada plății!
MARTORI... legali, de gen notar, politie si inregistrat pe fata
nu vrea sa primeasca banii
este clar ca vrea sa i-o traga, nu il lasa sa plateasca, CU SCUZE IMBECILE de gen am inventat "regula" nu primesc bani decat daca ma gagila degetul mic de la piciorul stang, iar cand se strange o suma, sa il dea in judecata si sa ii FURE APARTAMENTUL sau ce mai poseda saracul batran
dupa aia dat in judecata pentru rea intentie si deci incercare DE EXCROCARE folosind justitia
LisaJulie întreabă: