| Petronel990803 a întrebat:

Buna ziua!
Am si eu urmatoarea situatie:
Eu vin de undeva dintr-o zona de munte si anul acesta am terminat facultatea de automatica si calculatoare din Bucuresti si am obtinut diploma de inginer automatist. Fix in acest moment, la un Ocol Silvic din zona mea natala este disponibil un loc de inginer silvic. Stiu ca sunt domenii diferite, doar ca stiu foarte bine tot ce tine de acel domeniu, fiind crescut in acel mediu si mai ales ca ai mei au avut o firma de exploatare forestiera, unde lucram in majoritatea timpului, ajungand astfel sa cunosc acea padure ca in palma. Este vreo sansa prin care pot sa obtin vreo diploma de inginer silvic sau echivalenta cu aceasta, fara sa fac o facultate de silvicultura? Am inteles de la cineva ca as putea sa fac un anumit atestat si impreuna cu diploma de la automatica sa fie suficiente pentru obtinerea acelui loc se munca. Nu fac acest lucru pentru bani si beneficii, ci pentru a fi mai aproape de parintii care m-au crescut si au ajuns sa imbatraneasca si mai ales pentru a incerca sa fac ceva cu toata coruptia care este de inimaginat acolo.
Multumesc!

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu poti fi angajat ca inginer silvic, avand in vedere facultatea absolvita, ar fi trebui sa fi absolvit facultatea de silvicultura.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu are nici in clin nici in maneca inginerul silvic cu automatistul si nu poti fii angajat pe acel post, cum nici vracii nu pot fi angajati ca medici, in spitale.

Ma asteptam de la tine, ca om cu facultate, sa ai mai multa inteligenta si sa poti intelege ca nu poti obtine un post de inginer silvic cand tu ai facut altele, ca nu-i nici legal si nici normal ce vrei tu.

| Violleta2022 a răspuns:

"Nu fac acest lucru pentru bani si beneficii, ci pentru a fi mai aproape de parintii care m-au crescut si au ajuns sa imbatraneasca si mai ales pentru a incerca sa fac ceva cu toata coruptia care este de inimaginat acolo."

Si ce vrei tu nu se bazeaza pe spaga si cresterea corputiei acolo?
Cum poti pretinde un post, pentru care nu ai nici o calificare?

| VoidEternal a răspuns:

Poate un master la silvicultura.

| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Eu nu cred ca intotdeauana diploma ajuta. Daca crezi ca ai experinta relevanta pentru acel post, completeaza cv-ul si trimite-l acolo. Pana faci tu un curs de calificare, nu o sa mai fie postul disponibil. Incearca ca nu ai nimic de pierdut pana la urma.