| RobertL a întrebat:

Bună ziua, am susținut sâmbăta trecuta (13.10. 2021) examenul de cunoaștere a regulilor de circulație pentru reducerea zilelor de suspendare și luni am depus actele pentru reducere prin posta la județul în care am săvârșit fapta. Cum îmi dau seama dacă a început perioada de reducere? Am sunat la ei, dar nu răspunde nimeni.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este vorba de nici o perioada de reducere, este vorba ca perioada de suspendare a dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile sau 45 de zile dupa caz.
In functie de aceasta ti se va restitui permisul de conducere dupa trecere a 30/45 de zile de la inceperea perioadei de suspendare.
Trebuie sa stii ca perioada de suspendare a dreptului de a conduce incepe, dupa caz, la data cand ti-a fost retinut sau ai predat permisul de conducere sau dovada cu drept de conducere ori ai predat aceasta dovada.

| RobertL explică (pentru Ioandelasal):

Deci nu incep 30 zile din momentul în care șeful serviciului rutier îmi accepta reducerea? (actele sunt trimise de luni la județul unde am săvârșit fapta)

| Ioandelasal a răspuns (pentru RobertL):

Nu, asa cum ti-am spus de trei ori pana acum, perioada de suspendare incepe de la data expirarii dovezii cu drept de circulatie.

2 răspunsuri: