| AnneMony a întrebat:

Bună ziua,
Am testament suntem 4 frati, părinți au murit. Unul dintre frați vrea să rămână în casă și să le plătească părțile la frați, eu nu sunt de acord să rămână el în casă.Ei au 51% din apartament iar eu am 49% el nu este de acord să ii despăgubesc eu. Vrea să mergem în instanță am drept de câștig.Eu am avut grija de mama 10 ani de când a murit tata, ei nici măcar nu au venit să o vadă.Cel care vrea sa rămână în casă nu a vorbit cu ea și a stat acolo și acum sta.Astept un răspuns! Mulțumesc frumos!

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand sunt foarte ciudate cotele respective din apartament, chiar nu-mi pot inchipui cum s-a ajuns la ele.
Si nu spui daca apartamentul a fost proprietate comuna a parintilor ori proprietate privata numai a unuia si a carui parinte. De asemenea nu spui daca s-a facut procedura succesorala dupa decesul tatalui.
In orice caz tu ai cota cea mai mare din apartament si vei castiga in cazul unui proces, cu o exceptie, respectiv daca doi frati cedeaza celui de-al treilea cotele lor si atunci acesta va avea 51%.
Da-mi detaliile solicitate si poate am un raspuns mai bun.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai cumpăra le partea daca vrei sa stai in apartament