| SaVinaVara a întrebat:

Buna ziua! Amenda pentru rovinieta se cumuleaza? Daca am trecut de 5 ori in decurs de 3 saptamani...
Am gasit raspunsuri diferite... ba ca pana la primirea amenzii nu mai primesti si altele, ba ca se primesc pentru fiecare zi diferita in care ai fost surprins de camera.
Daca platesti in ziua in care ai fost surprins se mai pune si ziua respectiva?

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pana la primirea amenzii nu mai primesti alta. asa stiu si eu

| Năsăud a răspuns:

Dacă plătesti in ziua in care ai trecut nu vei fi amendat pentru acea trecere.
Vei plăti o singură amendă pentru acele treceri sau daca ai fost notificat că nu ai rovignetă, toate trecerile de după notificare.

| siriusblack98 a răspuns:

O sa platesti doar una singura pana la primirea notificarii de amenda contraventionala. Daca tu ai primit instiintarea ca ai fost amendat/a si tot nu ti-ai facut rovigneta, primesti alta and so on. Eu am ajuns de frica astora sa mi le fac cu 2-3 saptamani inainte sa expire doar ca sa nu uit. Chiar azi mi-am reinnoit rovigneta care imi expira pe 10 aprilie si am facut-o cu data de 11 pe o perioada de 1 an, 140 de lei.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform art.9, alin.(8) din OG 15/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenţiei se comunică contravenientului în termen de cel mult 2 luni de la data aplicării sancţiunii contravenţiei. În intervalul de la data săvârşirii contravenţiei până la data comunicării procesului-verbal de constatare a contravenţiei nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelaşi vehicul."
Asa fiind poti primi amenda de fiecare data, cu conditia ca imediat dupa fiecare contraventie sa-ti fie comunicat procesul-verbal de contraventie.
Doar daca nu iti este comunicat imediat nu mai poti fi amendat pentru contraventiile savarsite dupa prima, ci numai pentru cele savarsite dupa comunicare.