Dacă plătesti in ziua in care ai trecut nu vei fi amendat pentru acea trecere.
Vei plăti o singură amendă pentru acele treceri sau daca ai fost notificat că nu ai rovignetă, toate trecerile de după notificare.
O sa platesti doar una singura pana la primirea notificarii de amenda contraventionala. Daca tu ai primit instiintarea ca ai fost amendat/a si tot nu ti-ai facut rovigneta, primesti alta and so on. Eu am ajuns de frica astora sa mi le fac cu 2-3 saptamani inainte sa expire doar ca sa nu uit. Chiar azi mi-am reinnoit rovigneta care imi expira pe 10 aprilie si am facut-o cu data de 11 pe o perioada de 1 an, 140 de lei.
Conform art.9, alin.(8) din OG 15/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(8) Pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenţiei se comunică contravenientului în termen de cel mult 2 luni de la data aplicării sancţiunii contravenţiei. În intervalul de la data săvârşirii contravenţiei până la data comunicării procesului-verbal de constatare a contravenţiei nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelaşi vehicul."
Asa fiind poti primi amenda de fiecare data, cu conditia ca imediat dupa fiecare contraventie sa-ti fie comunicat procesul-verbal de contraventie.
Doar daca nu iti este comunicat imediat nu mai poti fi amendat pentru contraventiile savarsite dupa prima, ci numai pentru cele savarsite dupa comunicare.