| ionutzzzzzzzzzzzzz a întrebat:

Bună ziua... anul trecut prin octombrie am vândut o mașină acea persoana a vândut-o mai departe, mi-a venit și o amenda de rovineta. înțelegerea a fost ca la ala care i-am vândut-o o trece pe numele lui... El a vândut-o mai departe. ce as putea sa fac

12 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti face plangere contraventionala la judecatorie, anexand o copie a contractului de vanzare-cumparare si amenda iti va fi anulata.
De asemenea solicira radierea masinii de pe tine la Serviciul de inmatriculari si aici dovedesti cu c.v.-c.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca ai vandut-o cu acte, faci contestatie cu o copie dupa V-C, apoi o reclami la politie ca fiind vanduta si neinmatriculata.
Dupa instrainarea unui autoturism, noul proprietar poate circula 90 de zile cu actele pe fostul proprietar. Amenda este in acel termen? Daca da, atunci faci doar contestatie cu copie dupa contract, nu te mai chinui sa o reclami.
Pe certificatul de inmatriculare, ai trecut numele cumparatorului si data? Ala e singurul indiciu dupa care pot fi retinute numerele tale.

| Goete a răspuns:

Sa o scoti din circulatie.

| goguPatent a răspuns (pentru Goete):

Cum face asta?

| Goete a răspuns (pentru goguPatent):

In Spania e simplu, in aplicatia Directiei Generale de Trafic ai mereu documentele vehiculelor tale, si ca urmare poti solicita scoaterea din circulatie inclusiv pe motivul ca a fost vandut vehicolul si nu s-a facut transferenta lui. Dar nu trebuie justificata cererea, doar esti proprietarul

Mă scuzi nu știam că omul întreabă despre procedurile din Spania...a stai chiar nu întrebă despre procedurile din Spania.

In Romania trebuie sa fie similar, adica pentru toata Europa.
A stai, Romania nu e in Europa

Deloc similar.

Citeste-mi mesajul pana la sfarsit, Desteptule

| mi25 a răspuns:

1. Daca termenul de 15 zile de contestatie a amenzii a trecut, esti bun de plata.
2. Procesul verbal pentru sanctionarea contraventiei poate fi intocmit in cel mult 6 luni de la savarsirea ei si sa fie comunicat contravenientului in termen de doua luni de la intocmirea acestuia. Data comunicarii este data cand contravenientul a semnat de primire.
Ti-am spus asta ca sa vezi daca la constatarea contraventiei trecusera cele 90 de zile prevazute de lege pentru inscrierea masinii pe numele cumparaorului.
3. Un proces verbal de contraventie poate fi anulat doar de o instanta de judecata, nu de cel ce l-a emis.
4. Daca la vanzare actele au fost intocmite legal, iar tu ai radiat masina de pe numele tau, singura actiune pe cae trebuie sa o faci este sa faci o plangere la Inspectoratul de Politie Judetean. Daca nu s-au facut toate demersurile, in functie de ce acte ai trebuie sa faci si demersurile necesare.

| RaduRobertRO a răspuns:

Daca ai acte facute ai ce face - teoretic, practic... e complicat.

| RefinedStrings a răspuns:

Fiscalu' l-ai scos?
happy daca nu. masina Inca e a ta. Si de aici. incepe balamucu'