| timotaca a întrebat:

Buna ziua as avea o intrebare am o vecina care este bagata cu casa pe linia de hotar in total pe o cladire are cam 10, 5 mp.as vrea sa stiu cat costa chiria in 25 de ani la 10, 5 mp? cat e mp de chirie? sau un sire ceva de unde sa ma interesez.dau fundita si vot.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista stabilita o suma fixa drept chirie pentru folosinta terenului. Aceasta poate varia in limite foarte mari, in functie de categoria localitatii, situarea in localitate, pretul terenurilor, etc. Orientativ te poti ghida dupa pretul terenului in zona in care stai, in asa fel incat pe cca 20-25 ani sa obtii suma cu care ai vinde terenul. De altfel chiar l-ai putea vinde, daca va intelegeti la pret. Numai bine!

| timotaca explică (pentru Ioandelasal):

Problema este ca eu vreau sa o dau in judecata cu casa si stresina si mai multe de aceea am intrebat daca stie cineva cat ar costa credeam ca cei de la urbanism stabilesc un pret pe mp si gata.stau in comuna mihalt jud alba

| Ioandelasal a răspuns (pentru timotaca):

De regula, pentru judecata, pretul se stabileste printr-o expertiza. Pentru timbrarea cererii de chemare in judecata se foloseste evaluarea facuta pentru notarii publici. Intreaba la un notar in a carei circumscriptie este comuna si afli la cat este evaluat terenul.

| plinDviata a răspuns:

Asta in ce zona e terenul... Dar daca nici vecina nu are idee cat costa, propune tu un pret care sa iti convina.