| PetroBlack a întrebat:

as avea si eu 2 nelamuriri

1: sunt eleva, am facut 18 ani, am un copil de 5 luni, necasatorita, despartita de fostul concubin, locuiesc in 2 camere cu bunica mea, 2 surori si sora bunicii, eu si noul pui de om nu mai avem loc aici si as vrea sa intru in posesia unei locuinte. Fosta mea soacra avea "femeile" ei, dupa cum spunea ea si isi lua foarte usor o casa de la primarie, a luat una pentru ea si una pentru fiul ei in foarte scurt timp. Eu daca nu am "femeile mele" in interiorul primariei sa-mi bage dosarul in fata... Ce sanse as avea sa iau o locuinta si pentru mine, care stiu ca dupa 5 ani o pot chiar cumpara.
2:Am citi noul cod civil in mare, dar nu am fost lamurita cu o anumita chestie: Casatoria dintre un major si o minora este sau nu legala?

26 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In legatura cu locuinta nu-ti pot spune sansele, dar depune-ti dosarul la primarie.
Casatoria unui minor se poate face de la 16 ani dar numai cu un aviz medical, incuviintarea parintilor si autorizarea instantei de tutela de la judecatoria in circumscriptia careia are domiciliul minorul, conform art.272 Cod civil, citez:
"ART.272.Varsta matrimoniala
(1) Casatoria se poate incheia daca viitorii soti au implinit varsta de 18 ani.
(2) Pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai sau, dupa caz, a tutorelui si cu autorizarea instantei de tutela in a carei circumscriptie minorul isi are domiciliul. In cazul in care unul dintre parinti refuza sa incuviinteze casatoria, instanta de tutela hotaraste si asupra acestei divergente, avand in vedere interesul superior al copilului.
(3) Daca unul dintre parinti este decedat sau se afla in imposibilitate de a-si manifesta vointa, incuviintarea celuilalt parinte este suficienta.
(4) De asemenea, in conditiile art. 398, este suficienta incuviintarea parintelui care exercita autoritatea parinteasca.
(5) Daca nu exista nici parinti, nici tutore care sa poata incuviinta casatoria, este necesara incuviintarea persoanei sau a autoritatii care a fost abilitata sa exercite drepturile parintesti." Numai bine!

| fulgerul a răspuns:

Daca te intereseaza,langa Bucuresti,fara chirie,fara obligatii, cu toate conditiile! Curte, super conditii!

| PetroBlack explică (pentru fulgerul):

M-ai lasat fara cuvinte.de ce ai fi dispus sa ma ajuti? Cu timpul ai vrea sa o vinzi pentru ca eu as pleca undeva in afara tarii dupa ce termin scoala ca am diploma de bucatar si poate reusesc sa ma angajez in domeniu

| fulgerul a răspuns (pentru PetroBlack):

Suferi de scenarita! Sunt casatorit si am un baietel! Am casa prea mare pentru. mine si pentru.ce am eu nevoie.Lasa ca daca faci regii din astea, oi gasi eu pe cineva mai amarat care sa nu-si puna atatea intrebari! Nu te mai plange!

| PetroBlack explică (pentru fulgerul):

Nu sufar de scenarita! Doar ca unde draq crezi ca ma duc asa cu ochii inchisi la oricine nu gandesti?!

| MihaelaDart a răspuns:

Sa-ti traiasca bebelusul!
Nu este legala, dar tu ai 18 ani deci esti majora, deci acea fraza nu mai e valabila pentru tine. Du-te si intereseaza la primari si cu toate astea depune un dosar pentru ocuparea unei locuinte. Succes!

| PetroBlack explică (pentru MihaelaDart):

Merci, a doua intrebare nu era pentru minehappy

| ursachy a răspuns:

Cand vad situatii din astea ma gandesc doar la un singur om -ofofof jos basescuuuu. sper sa nu-mi inchida contul poate e pdl-ist stafful

| DragoStefaN a răspuns:

Daca nu sunteti tineri casatoriti nu ai dreptul la casa, chiar si asa se obtine foarte greu daca nu ai cum zici tu "femeile tale".

Casatoria cu o minora este ilegala si chiar nu cred ca s-a intamplat asa ceva pentru ca nici o casa a casatoriilor nu te primeste.

| puya07 a răspuns:

In primul rand sa iti traisaca copilasul! trebuie sa iti depui un dosar la primaria din orasul tau, actele de care ai nevoie poti sa ceri o informatie la relatii cu clienti tot la primarie, iti depui un dosar si daca ti se accepta o sa va dea anl.la a 2-a intrebare eu stiu ca nu este este legal

| PetroBlack explică (pentru puya07):

Tu ai intrat in posesia unei locuinte ANL?

| puya07 a răspuns (pentru PetroBlack):

Fratele meu a luat acum una

Intra pe mine pe fb daca vrei sa iti dau detalii (balaban iustian ) pe fb

E casatorit?

Sunt si care nu sunt casatoriti la el in bloc.de obicei acel program este pentru tineri cu copii.nu trebuie sa fi obligatoriu casatorit

Cam cat a trebuit sa astepte pentru a intra in posesia locuintei?

Depinde de dosar si daca se accepta de consilieri in sedinta...dar dureaza cateva luni bune...si e concurenta mare mai ales cum este in Romania ca daca nu dai nu ai

Si cui trebuie sa-i daulaughing...

Asta nu stiu...dar incearca sa obti moca, dar ti-am zis e concurenta mare.ar fi bine sa ai niste relatii sau cunostinte pe la primariewinking

Ar fi fost bine, dar...asta ebig grin Poate am si eu noroc chiorbatting eyelashes

Sti vorba aia ca uneori norocul ti-l facibig grinbig grin.din ce judet esti?

Ti-am dat pe facebook cererehappy sunt din Bucuresti

| PetroBlack explică:

Merci pentru raspunsuri.

| NebOonaТьKa a răspuns:

Trebuie acordul unui adult (indiferent mama tata matusa)a minorului

| MelindaS a răspuns:

Nu este legala casatoria cu un minor

| madalinamady a răspuns:

Conform noului cod civil este legala casatoria dintre un major si un minor, cu aprobarea parintilor minorului