| maller a întrebat:

As avea si eu o intrebare:daca am dosar penal pentru furt dar nu am condamnare doar o amenda administrativa pot sa mai dau la scoala de subofiteri jandarmi? iar daca am liceul terminat la seral la fel mai pot sa ma inscriu?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Potrivit L.290/2004, a cazierului judiciar, republicata in 2009, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.9.În ceea ce priveşte persoanele fizice, în cazierul judiciar se înscriu date privind:
a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;
b) renunţarea sau amânarea aplicării pedepsei, începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepselor şi a măsurilor educative, suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, înlocuirea, eşalonarea şi achitarea amenzii penale;
c) amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea, caracterul politic al condamnării;
d) pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;
e) hotărârile definitive care impun rectificări în cazierul judiciar;
f) extrădarea."
Observi ca in cazier nu se inscriu amenzile administrative.

| JohnnyBi a răspuns:

Te hotarasti? ori esti condamnat penal, ori ai amenda administrativa? ca amenda aia nu se scrie in cazier. singura amenda care pateaza cazierul este cea penala.

| maller explică (pentru JohnnyBi):

Eu am dosar penal pentru furt dar n-am condamnare cazul a fost inchis iar eu am primit doar o amenda administrativa

| zaratu a răspuns:

Nu pentru ca ai cazier

| VirusS97 a răspuns:

Păi dacă nu eşti urmărit penal sau chestii de genul ăsta nu văd de ce nu. E ca o amendă pentru autobus laughing probabil. Eu ştiu că media de la purtare sau chestii de genul ăsta afectează admiterea.