Nu exista pensie de handicap ci doar pensie de invaliditate, pentru persoanele incadrate intr-un grad de invaliditate. Persoanele cu handicap, care nu au dreptul la pensie de invaliditate, beneficiaza doar de o indemnizatie.
Pentru a obtine salariul de insotitor trebuie sa fii angajat cu contract de primaria domiciliului persoanei cu handicap si salariul este separat de indemnizatia persoanei cu handicap.
Cred că ai dreptate. El în momentul de fata are pensia normala + ceva pentru invaliditate cum ai spus tu.
Exista pensia de handicap 500 de lei care se dă indiferent dacă s-a cotizat in trecut la fondul de pensii(daca s-a muncit), dacă a muncit dânsul adică că el o primește.
Pensia de invaliditate(de boală) 600 lei care nu știu dacă are dreptul, depinde câţi ani are, si nu stiu daca depinde de munca prestata in trecut. Aici asistenul social te lamureste.
De precizat că aceste pensii le ia dânsul
Se ia legătura cu asistentul social din primărie pentru mai multe lămuriri + actele care trebuie.
Nu exista pensie de insotitor, există salariu de insotitor(1500 lei) care se ia dupa un contract de muncă, intre tine si primarie. Dar trebuie sa se ia legătura cu asistentul social din primărie ca să îţi zică ce acte trebuie pentru fiecare dintre cele 3 drepturi: pensie invaliditate, pensie handicap si salariu insotitor.
Există și pensia de limită de vârstă care se calculează in functie de anii munciti, dar repet trebuie luata legatura cu asistentul social. Multa sanatate
anonim_4396 întreabă:
fundata32332 întreabă: