| alexandrey a întrebat:

as dori o informație legată de imatricularea unui autoturism.
Am achiziționat un autoturism înmatriculat în românia pentru soția mea pe care doresc sa il trec pe numele ei, la tranzacție soția mea nu a putut fi prezentă așadar contractul de vânzare cumpărare a fost întocmit pe numele meu, întrebarea mea este mai pot trece autoturismul pe numele soției ca ea sa fie trecută în noul certificat de înmatriculare ce pot face in acest sens dacă contractul de vânzare cumpărare cu fostul proprietar este pe numele meu, mulțumesc.

3 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Faci un contract de v/c sau donație între voi.

| Adrian_Mares_1972 a răspuns:

Dupa 5 ani de stat impreuna bunurile acumulate intr-o familie devin comune, indiferent cine este trecut intr-un act de vanzare cumparare. Poate ai alte motive pentru care vrei sa fie pe numele sotiei, daca nu este inregistrat, ai putea schimba actul, alte solutii implica costuri si alergatura in plus.In principiu sper sa ma fi facut inteles, depinde insa de nuanta problemei pentru care vrei sa faci trecerea pe numele ei.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti s-o treci si pe sotia ta in certificatul de inmatriculare, conform OUG 195/2002, rep. in 200, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 15.(1) Odată cu realizarea operaţiunilor de înmatriculare a vehiculului, autoritatea competentă eliberează proprietarului sau deţinătorului mandatat un certificat de înmatriculare, conform categoriei din care face parte vehiculul respectiv, precum şi plăcuţe cu numărul de înmatriculare.
  (1^1) La cererea scrisă a proprietarului unui vehicul, în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se poate înscrie şi o altă persoană decât proprietarul, specificându-se calitatea în care aceasta poate utiliza vehiculul, în virtutea unui drept legal. În cazul în care proprietarul vehiculului este o societate de leasing, este obligatorie menţionarea în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi a datelor de identificare ale deţinătorului mandatat."