Imi pare rau sa te contrazic dar nepotul isi mosteneste tatal care are 50% din mostenirea de la parinti. Iti spun sigur ca acum am un caz cu un verisor.
In cazul expus vei mosteni jumatate din apartament iar cealalta jumatate va fi mostenita de matusa ta, tu avand calitatea de reprezentant al tatalui tau.
Salutare,
Daca bunicii nu ti-au lasat tie prin testament ceva sau prin mosenire, tu nu ai avea niciun drept.
Legal se impart bunurile la copiii persoanelor decedate, in cazul tau matusa ta este mostenitoarea de drept.
Daca esti relatii bune cu matusa ta vezi tu ce faci, negociati.
Interesant, bine de stiut.
Ma scuzați ca intreb dar sunteti avocat sau notar?
Nici una, nici alta. Doar ca in meseria in care am lucrat am fost invatat sa cunostem legile si mai ales cele importante, Codul Civil, Codul Penal, Constitutia, etc.
Si daca are testament?
Testamentul poate fi atacat in instanta si se castiga, in cele mai multe cazuri. Exista un contract de intretinere (valabil numai intre batrani si o persoana mai tanara dar majora) care poate fi atacat in instanta dar cu sanse slabe de castig din partea celui care ataca. Pentru asta trebuie si un act ca persoana donatoare este in toate facultatile mentale. Un notar iti poate explica mai bine.
Imi pare rau sa te contrazic dar nepotul isi mosteneste tatal care are 50% din mostenirea de la parinti. Iti spun sigur ca acum am un caz cu un verisor.
efspactsy întreabă: