1.Nu inseamna, inseamna ca AP si-a ales un domiciliu unde sa fie citata pentru acest proces. Conform Cpc, citez:
"ART.914.Instanţa competentă
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.
(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de
divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti."
2.Nu este vorba ca este parat si la locul de munca, doar ca poate fi citat si de acolo, mai ales daca exista copii minori si s-au cerut relatii de la locul de munca pentru stabilirea pensiei alimentare ori nu se cunoaste domiciliul actual al acestuia.
3.Nu exista "transcrierea casatoriei prin divort", se poate transcrie sau casatoria, daca a fost facuta in strainatate sau divortul, daca a fost facut in strainatate.
Casatoria nu poate fi facuta "din culpa comuna" doar divortul poate fi pronuntata din culpa comuna, asta insemnand cau ambii sunt vinovati de desfacerea casatoriei.
Cele 2 personae de care vb nu au copi sunt ambi romani dar s-au casatorit in strainatate