Pe site-ul politiei de frontiera http://www.politiadefrontiera.ro/, click pe "Petitii, sesizari, reclamatii"
De fapt, ce-au făcut ei e cât se poate de legal - și ți-o spun ca om care a văzut vămi peste vămi și deasupra alte vămi de mi s-a acrit.
În teorie, ai putea să te plângi la șeful vămii sau la direcția vamală din județul respectiv.
În practică, n-ai să-ți vezi țigările înapoi niciodată. Cât despre amendă, o poți contesta în instanță.
Model de plângere?! Nu există așa ceva.
Domnule comandant, subsemnatul Stan Buzatu din comuna Dă-i Cu Altul, doresc să vă semnalez următoarele:
Și-ncepi: La data X, mă aflam în autoturismul cu numărul de înmatriculare B 666 IAD și am trecut prin punctul de trecere al frontierei Sculeni-Iași (sau care punct de trecere a frontierei a fost cazul tău). Agentul de control vamal a constatat în posesia mea ț pachete de țigări peste limita legală Y și a purces în a mi le confisca pe toate în contradicție cu reglementările în vigoare... etc.
Vă mulțumesc, o semnătură și pui data.
Sugestie: Îmbunătățește-ți gramatica! „am m-ai facut", "anapoi", „ampotriva", etc. - astea-ți scad din credibilitate.
Spor!
Multumesc pentru raspuns chiar daca nu imi este de folos.Iar in legatura cu gramatica : cand am scris intrebarea si am dat trimitere mi-a aparut un msg ca robotelul acestui site a modificat cuvinte printre care si "m-ai". Nu stiu cate vami si ce ai facut tu dar nu este deloc legal sa primesti amenda si sa ramai fara atata timp cat ai voie legal cu 2 pac te tig si 1kg de alc. Nu intru in detalii dar asta se numeste abuz de serviciu este a doua oara cand o patesc iar prima data nu am stiut ca nu au voie sa faca asa ceva.Trebuia sa confiste doar ce au gasit in plus fata de cantitatea legala.
FreddieM întreabă: